Érdemes befektetni a minőségi borokba

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 31. 11:12

A minőségi borokba való befektetés Magyarországon még ritkaságnak számít, pedig akár 30 százalék közeli hozamot is el lehet érni vele, ami meghaladja az arany éves hozamát is – ismerteti a Bordinasztia Sales Kft. az MTI-hez juttatott közleményében.

vorosbor

A főként Bordeaux-i borokból összeállított borindexek az elmúlt 5 év során 20 százalék feletti mértékben emelkedtek, a londoni bortőzsde legjobban teljesítő, a „Liv-exFineWine” 50 indexének 5 éves hozama pedig 27,8 százalék volt. Ez még a legsikeresebb befektetési termék, az arany éves hozamát is felülmúlta – mutat rá a kft. a közleményben.

Eteley Gábor, a tokaji borokra specializálódott Bordinasztia Sales Kft. tulajdonosa a közleményben kiemelte: az elmúlt években 226 százalékkal nőtt a minőségi borok értéke. A borok vásárlása nagyobb értéknövekedést biztosított, mint az általános kötvényeké, részvényeké – tette hozzá.

A kft. borászata Tokaj hegyalján 28 hektáros szőlőbirtokon terül el, amelyen egy 4 hektárnyi föld, bortrezor és szállás áll rendelkezésre a Bordinasztia borbirtokos rendszerében részt vevő ügyfeleknek.
A kft. honlapján közzétett információk szerint legalább 500 ezer forintos indulótőkével lehet beszállni a borbefektetésbe. Mivel limitált mennyiségű, 3000 palack tokaji aszú eszencia áll rendelkezésre, előminősítéssel 300 befektetőt választanak ki, akik részt vehetnek a programban. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink