Ennyit kosztál egy vacsora a vidéki dupla Michelin-csillagos étteremben
Magyarországon jelenleg két olyan étterem található, amely a világ egyik legmagasabb gasztronómiai kitüntetésével, két Michelin-csillaggal büszkélkedhet: a tatai Platán Gourmet és a Budapesti Stand. Mindkét étterem kiemelkedő szereplője a hazai fine dining szcénának, és egyedi megközelítéssel képviselik a magyar gasztronómiát.
A Platán Gourmet, amely a Dining Guide TOP10-es listáján az első helyet foglalja el, különleges gasztronómiai filozófiát követ. Az étterem szezonális alapanyagait saját kertészetéből szerzi be, és különösen ügyel a friss, természetes hozzávalókra, amelyekkel megteremtik az autentikus és egyben exkluzív élményt. Ennek az exkluzivitásnak azonban ára van: egy nemrégiben készült TikTok videó tanúsága szerint egy kétfős vacsora ára 230 920 forint volt. Az élmény különlegessége a látványos tálalástól a különleges ízekig terjed, így a vendégek valóban emlékezetes estét tölthetnek el – írja a Pénzcentrum.
A Platán Gourmet története és sikere nem csupán a díjakban mérhető. Pesti István séf a Tatai-tó partján, festői környezetben alakította ki az éttermet, amely egy öreg platánfa árnyékában rejtőzik. A séf már évek óta bizonyítja, hogy nem csupán a főváros lehet egy fine dining étterem otthona: a Platán Gourmet Budapesttől 50 kilométerre vonzza a gasztronómia szerelmeseit, akik értékelik az étterem kifinomult, természetközeli szemléletét.
Kapcsolódó cikkeink
Női vállalkozók a főszerepben – kiemelt helyet ad a foodora a női étterem-tulajdonosoknak
Egyedi kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók fontosságára…
Tovább olvasom >Országos Étterem Hét: a cél a minőségi gasztronómia elérhetőbbé tétele
Az Országos Étterem Hét elsődleges célja, hogy kedvező áron mutassa…
Tovább olvasom >Nem múló optimizmussal
Kovács Lászlótól, az ipartestület elnökétől, ahogy minden év elején, ezúttal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >