Emlékezés egy nagy formátumú emberre
Kovács László elnök mutatta be a Magyar Vendéglátók Ipartestületének Jakabffy László emlékére készült, Az Ízvezető című kiadványát a Magyar Vendéglátóipari és Kereskedelmi Múzeumban március elején tartott sajtórendezvényen. A szakma számos ismert alakjának vallomásaival és rengeteg fotóval illusztrált könyv a már több mint két éve eltávozott barát és kolléga születésnapjára került az olvasókhoz.
Jakabffy László, a magyar vendéglátás meghatározó személyisége, Gundel-díjas, az MVI képviselő-testületi tagja szinte az utolsó pillanatig dolgozott; jelen akart lenni – és jelen van – emlékezett Gyimesi Zsuzsa, a kötet szerkesztője –, nem pótolhatjuk, de élhetünk mindazzal, amit adott.
A szakember pályatársait, tanítványait, tisztelőit az MVI és a MVKM vezetősége szólította meg a család egyetértésével. A Jakabffy-emlékkönyv tisztelgés egy nagyformátumú vendéglátós előtt, életművének, hitvallásának, pályája legjelentősebb fejezeteinek megidézése „első kézből”.
A sok személyes élményt, történetet, megemlékezést, önvallomást, sőt, recepteket is tartalmazó kötet bemutatójára több tucat vendéglátós szakember, szakács és újságíró jött el – Kiss Imre, az MKVM igazgatója nem véletlenül kezdte mondandóját így: „Laci mindig összehozta a társaságot”. Kihangsúlyozta, ez a kiadvány kötelező olvasmány és egyben tananyag is a szakma számára.
A megjelenést számos szervezet és vállalkozás szponzorációs támogatása tette lehetővé. A könyv az MKVM-ben, éttermekben, szakiskolákban vásárolható meg, de néhány kisebb könyvkereskedő is terjeszti.
A múzeumban megtekinthető a Jakabffy-hagyaték gasztrotörténeti és szakácskönyvgyűjteménye, amely kutatható is.
//
Kapcsolódó cikkeink
Semsei Rudolf elismerése
A Menedzserek Országos Szövetsége májusban már 30. alkalommal rendezte meg legrangosabb…
Tovább olvasom >Éves közgyűlés
Májusban került megrendezésre az MVI éves közgyűlése a pesti Vigadóban működő VígVarjú étteremben,…
Tovább olvasom >Az egyszerűsített egyszerűsítése
Kovács László, az MVI elnöke több szakmai szervezet (Turisztikai és…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Lezajlott az első Fenntartható Csomagolás Fórum
2025. június 4-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre az…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >