Elkészült a várva várt tanműhely
Az újonnan átadott székházban berendezett tanműhely kialakításához számos berendezés és eszköz már korábban rendelkezésünkre állt, azonban az oktatóműhely gépesítésének nagy részét partnervállalkozások szponzori segítségével valósítottuk meg – mondta el Erdélyi Balázs szakmai elnök.
Az oktatóműhely három fő szakmai céllal, párhuzamosan futó projektek keretében működik majd:
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2019/12/Erd%C3%A9lyi-Bal%C3%A1zs_opt-265x300.jpeg)
Erdélyi Balázs
szakmai elnök
Magyar Cukrász
Iparosok Országos
Ipartestülete
– cukrász szakemberek továbbképzése, szakmai ismereteik elmélyítése és bővítése különös figyelemmel a
– tradicionális, hagyományőrző cukrásztermékek elkészítésének technológiájára, a hagyományos receptúrák megőrzésére
– a nemzetközi cukrászati trendek megismertetésére, különböző minőségi alapanyagok és technológiák használatának elsajátítására;
– cukrász mestervizsga-felkészítés és vizsgáztatás annak érdekében, hogy a „mester” fokozat valós tudást és gyakorlatot jelentsen, az egész országban visszanyerje becsületét;
– fiatal magyar cukrász tehetségek felkészítése hazai és nemzetközi versenyekre szakmai és személyiségfejlesztő tréningekkel, coachinggal.
Ipartestületünk mindhárom területen jelentős eredményeket ért már el, de oktató/bemutató műhelyünk olyan hiánypótló szakmai bázisként fog szolgálni, ami igazán nagy lendületet adhat a hazai kézműves vendéglátó cukrászat fejlődésének.
Hosszabb távú terveink között szerepel, hogy a lakosságnak, a vásárlóknak is programokat szervezünk, hogy megmutassuk a minőségi kézműves cukrászat szépségét, igényt keltsünk rá. Minden területen az a vállalkozás tud a legsikeresebb lenni, amely nemcsak alkalmazkodik a vevői igényekhez, hanem formálni is tudja azokat.
Rengeteg helyről kapunk felkérést az együttműködésre, sok tárgyalás van jelenleg is folyamatban, amelyeket, ha sikerül végigvinnünk, akkor a következő években is olyan projekteket valósíthatunk meg, melyek mind az Ipartestület, mind a cukrász szakma presztízsét erősítik.
Kapcsolódó cikkeink
Csúcsra járatás
Az Ipartestület tanműhelye októberben és novemberben is teljes sebességgel működött,…
Tovább olvasom >Sirha Budapest 2022 – Közép-Kelet-Európa legjelentősebb élelmiszer-ipari és HoReCa eseménye
Ismét Budapesten, a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban gyűlik…
Tovább olvasom >Magazin: 2021-ben a Napraforgó lett Magyarország Tortája
Az ipartestület idén tizenötödik alkalommal meghirdetett Magyarország Tortája versenyének győztese…
Tovább olvasom >További cikkeink
A nyár a Balatoné
Az idei nyáron a teljes magyarországi vendégéjszakák majdnem harmadát a…
Tovább olvasom >Új Guinness rekord: 112 méteres Dobos-torta készült!
Guiness rekordot döntöttek a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Dobos C.…
Tovább olvasom >Az MVI ismét a TOP10 legbefolyásosabb szakmai szervezet között
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) 2025-ben ismét bekerült a turizmus…
Tovább olvasom >