Elkészült a várva várt tanműhely
Az újonnan átadott székházban berendezett tanműhely kialakításához számos berendezés és eszköz már korábban rendelkezésünkre állt, azonban az oktatóműhely gépesítésének nagy részét partnervállalkozások szponzori segítségével valósítottuk meg – mondta el Erdélyi Balázs szakmai elnök.
Az oktatóműhely három fő szakmai céllal, párhuzamosan futó projektek keretében működik majd:
– cukrász szakemberek továbbképzése, szakmai ismereteik elmélyítése és bővítése különös figyelemmel a
– tradicionális, hagyományőrző cukrásztermékek elkészítésének technológiájára, a hagyományos receptúrák megőrzésére
– a nemzetközi cukrászati trendek megismertetésére, különböző minőségi alapanyagok és technológiák használatának elsajátítására;
– cukrász mestervizsga-felkészítés és vizsgáztatás annak érdekében, hogy a „mester” fokozat valós tudást és gyakorlatot jelentsen, az egész országban visszanyerje becsületét;
– fiatal magyar cukrász tehetségek felkészítése hazai és nemzetközi versenyekre szakmai és személyiségfejlesztő tréningekkel, coachinggal.
Ipartestületünk mindhárom területen jelentős eredményeket ért már el, de oktató/bemutató műhelyünk olyan hiánypótló szakmai bázisként fog szolgálni, ami igazán nagy lendületet adhat a hazai kézműves vendéglátó cukrászat fejlődésének.
Hosszabb távú terveink között szerepel, hogy a lakosságnak, a vásárlóknak is programokat szervezünk, hogy megmutassuk a minőségi kézműves cukrászat szépségét, igényt keltsünk rá. Minden területen az a vállalkozás tud a legsikeresebb lenni, amely nemcsak alkalmazkodik a vevői igényekhez, hanem formálni is tudja azokat.
Rengeteg helyről kapunk felkérést az együttműködésre, sok tárgyalás van jelenleg is folyamatban, amelyeket, ha sikerül végigvinnünk, akkor a következő években is olyan projekteket valósíthatunk meg, melyek mind az Ipartestület, mind a cukrász szakma presztízsét erősítik.
Kapcsolódó cikkeink
Csúcsra járatás
Az Ipartestület tanműhelye októberben és novemberben is teljes sebességgel működött,…
Tovább olvasom >Sirha Budapest 2022 – Közép-Kelet-Európa legjelentősebb élelmiszer-ipari és HoReCa eseménye
Ismét Budapesten, a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban gyűlik…
Tovább olvasom >Magazin: 2021-ben a Napraforgó lett Magyarország Tortája
Az ipartestület idén tizenötödik alkalommal meghirdetett Magyarország Tortája versenyének győztese…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >