Elkészült a várva várt tanműhely
Az újonnan átadott székházban berendezett tanműhely kialakításához számos berendezés és eszköz már korábban rendelkezésünkre állt, azonban az oktatóműhely gépesítésének nagy részét partnervállalkozások szponzori segítségével valósítottuk meg – mondta el Erdélyi Balázs szakmai elnök.
Az oktatóműhely három fő szakmai céllal, párhuzamosan futó projektek keretében működik majd:

Erdélyi Balázs
szakmai elnök
Magyar Cukrász
Iparosok Országos
Ipartestülete
– cukrász szakemberek továbbképzése, szakmai ismereteik elmélyítése és bővítése különös figyelemmel a
– tradicionális, hagyományőrző cukrásztermékek elkészítésének technológiájára, a hagyományos receptúrák megőrzésére
– a nemzetközi cukrászati trendek megismertetésére, különböző minőségi alapanyagok és technológiák használatának elsajátítására;
– cukrász mestervizsga-felkészítés és vizsgáztatás annak érdekében, hogy a „mester” fokozat valós tudást és gyakorlatot jelentsen, az egész országban visszanyerje becsületét;
– fiatal magyar cukrász tehetségek felkészítése hazai és nemzetközi versenyekre szakmai és személyiségfejlesztő tréningekkel, coachinggal.
Ipartestületünk mindhárom területen jelentős eredményeket ért már el, de oktató/bemutató műhelyünk olyan hiánypótló szakmai bázisként fog szolgálni, ami igazán nagy lendületet adhat a hazai kézműves vendéglátó cukrászat fejlődésének.
Hosszabb távú terveink között szerepel, hogy a lakosságnak, a vásárlóknak is programokat szervezünk, hogy megmutassuk a minőségi kézműves cukrászat szépségét, igényt keltsünk rá. Minden területen az a vállalkozás tud a legsikeresebb lenni, amely nemcsak alkalmazkodik a vevői igényekhez, hanem formálni is tudja azokat.
Rengeteg helyről kapunk felkérést az együttműködésre, sok tárgyalás van jelenleg is folyamatban, amelyeket, ha sikerül végigvinnünk, akkor a következő években is olyan projekteket valósíthatunk meg, melyek mind az Ipartestület, mind a cukrász szakma presztízsét erősítik.
Kapcsolódó cikkeink
Nem luxus a jó sütemény – mitől élhető ma a cukrászszakma?
Dráguló alapanyagok, munkaerőhiány, bonyolult szabályozások – mégis, a vásárlók elvárják,…
Tovább olvasom >Csúcsra járatás
Az Ipartestület tanműhelye októberben és novemberben is teljes sebességgel működött,…
Tovább olvasom >Sirha Budapest 2022 – Közép-Kelet-Európa legjelentősebb élelmiszer-ipari és HoReCa eseménye
Ismét Budapesten, a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban gyűlik…
Tovább olvasom >További cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >Hibrid koktélpohár – A nap videója
Az Elevated Craft egyedi koktélpohara megkönnyíti az italok alapanyagainak mérését…
Tovább olvasom >