Életműdíj 2018

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2018. 11. 20. 21:56

A Business Days konferencia gálaestjén átadták a Trade magazin és a Lánchíd Klub által 2008-ban alapított Életműdíj elismerését, melyet az FMCG-szakmát képviselő grémium idén Pavlova Olgának, a Detki Keksz tulajdonos-ügyvezetőjének ítélt oda.

Baja Sándor, a Lánchíd Klub tagja, a Randstad ügyvezető igazgatója a ceremónián e szavakkal méltatta az ünnepeltet:

– A 2018-as díjazottunk egy nagyon érdekes személyiség. A cégét évtizedek óta, pontosan 27 éve, 1991 óta vezeti. Egy hagyományos terméket gyártó cégből, modern, innovatív termékeket gyártó, széles portfóliójú céget alakított ki, amely rendelkezik modern gyártóbázissal, marketinggel, kereskedelmi szervezettel. Egy magyar vállalat, amely sikerrel vette fel a kesztyűt a nagyvállalatokkal szemben, sőt néhány termékét róla másolták. Életpályája megmutatta: hogy igenis lehet sikert elérni Magyarországon. 10 ezer tonna áru, 4,5 milliárd forintos árbevétel tiszteletre méltó teljesítmény. Cégét számtalan díjjal, oklevéllel ismerték el, a Magyar Termék mozgalom alapembere. Jókedvű személyét sok éve ismerjük, itt a konferenciánknak is állandó vendége. Személyének érdekessége, hogy bár már sok évtizede él közöttünk, szülőhelye nem Magyarország. Éppen ennek kapcsán kaptam ezt a megtiszteltetést, hogy én méltatom, hiszen ismeretségünk hosszú évei alatt mi az ő anyanyelvén beszélgetünk, lévén egyetemi tanulmányaimat szülővárosában végeztem. Férjével 24 évesen telepedett le nálunk, és mára mi lettünk az otthona és hazája. Évtizedek óta elképzelhetetlen nélküle a magyar élelmiszeripar. Édesanya és nagymama, azt kívánom Neki, hogy sikerrel adja majd át stafétabotját a cég vezetésében a következő generációnak.

 

(Balról jobbra) Hovánszky László, a Lánchíd Klub elnöke, Hermann Zsuzsanna,
a Trade magazin ügyvezető-főszerkesztője, Pavlova Olga, a Detki Keksz tulajdonosügyvezetője,
dr. Köves András, a Lánchíd Klub felügyelőbizottságának elnöke,
Rónai Gábor, a különdíj alapítója és Baja Sándor, a Lánchíd Klub tagja

 

Az Életműdíj mellett idén először egy különdíj is felajánlásra került, melyet a különdíjat alapító Rónai Gábor, a Royal Diamonds tulajdonosa adott át:

– A különdíj nem más, mint az az üzleti életműdíj, amelyet korábban más neves személyek, köztük Demján Sándor, Eszenyi Enikő is magáénak tudhatott, és ez évben Pavlova Olga kapja. //

Kapcsolódó cikkeink