Eladja néhány üzletét és disztribúciós központját a Carrefour Brazíliában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 05. 16. 09:25

A Carrefour Brazíliában kizárólagos tárgyalásokat kezdett a Barzel Properties ingatlanbefektető és -kezelő társasággal a vállalat tulajdonában lévő öt disztribúciós központ és öt üzlet eladásáról.

A mintegy 240 millió euró összértékű üzlet összhangban van a csoport működési és pénzügyi hatékonyság maximalizálására irányuló stratégiájával az ingatlanvagyon folyamatos felülvizsgálatával.

Az ügylet keretében a Carrefour az eszközöket további ötéves futamidővel meghosszabbítható 20 éves futamidejű megállapodásokkal visszabérli, így biztosítva a működés folytonosságát – áll a vállalat közleményében.

Az ingatlanokhoz kapcsolódó bérleti költségek havi 1,9 millió eurót tesznek ki – tette hozzá a vállalat.

A Grupo Carrefour Brasil 2022 novemberében jelentette be, hogy az elkövetkező években fel kívánja gyorsítani hibrid nagykereskedelmének bővítését, miközben megvizsgálja ingatlanüzletágának leválasztását. Akkor a francia Carrefour SA kiskereskedelmi vállalat helyi egysége közölte, hogy az ingatlanüzletág esetleges kivonását egy kisebbségi részesedés stratégiai befektetőnek történő eladása követheti.

Az ügylet

A Carrefour a Barzelt több más piaci szereplő részvételével zajló ajánlattételi folyamat eredményeként választotta ki.

A brazíliai tranzakció a trösztellenes jóváhagyástól, a végleges megállapodások egyeztetésétől és más egyéb előfeltételek teljesülésétől függ – tette hozzá a Carrefour.

A Carrefour Brazil tárgyalásokat kezd a többi ajánlattevővel, amennyiben a Carrefour Brazil és a Barzel között megállapított kizárólagossági időszak a tranzakció lezárása nélkül lejár.

ESM

Kapcsolódó cikkeink