Eladja a Müller Milk & More üzletágát a brit Freshways csoportnak

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 11. 28. 09:48

A tejipari csoport stratégiai felülvizsgálatot követően döntött az eladásról.

Fotó: Milk & More / LinkedIn

Úgy döntött a Müller, hogy jövőre eladja Milk & More nevű brit tej-házhozszállító üzletágát a Freshways tejipari csoportnak.

A felek a tranzakció pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A tejipari nagyvállalat a Milk & More-t akkor szerezte meg, amikor 2016-ban felvásárolta a Dairy Crest tejfeldolgozó és -forgalmazó tevékenységét.

Egy „stratégiai felülvizsgálatot” követően azonban a vállalat most úgy döntött, hogy eladja az 1100 főt foglalkoztató Milk & More-t, amely többek között friss tejet, kenyeret és tojást szállít házhoz.

Patrick Müller, a Milk & More vezérigazgatója szerint „a Milk & More és a Freshways között fennálló szinergiák és a friss tej közvetlen szállításával megvalósuló vertikális integráció nyújtotta lehetőség révén a Milk & More továbbfejlesztheti a vásárlóknak szóló ajánlatát.”

„Lehetőségünk nyílik arra is, hogy fenntarthatósági programunkat előmozdítsuk azáltal, hogy vásárlóinknak választási lehetőséget kínálunk az újratölthető üveges tej és a megújuló kartondobozok között, amelyek környezetvédelmi mutatói jelentősen javultak.”

A Freshways 1993-ban alakult Londonban, ahol – az országban üzemelő 16 disztribúciós központ mellett – ma is feldolgozóüzemet működtet.

Az Amazon és a Deliveroo házhozszállítási tevékenységének terjedésével megváltozott vásárlói szokások ismeretében a Freshways bízik abban, hogy a Milk & More üzletágat ugyanúgy képes lesz sikerre vinni, ahogyan növekedési pályára állította a Freshways-t az elmúlt 30 évben.

A Freshways 2022. január 2. és december 31. között 347,5 millió font forgalmat bonyolított, szemben az egy évvel korábbi azonos időszakban befolyt 252,2 millió fonttal. A cég 2,9 millió font működési nyereségről számolt be – miután 2021-ben 4,6 millió font veszteséget termelt.

Just Food

Kapcsolódó cikkeink