Együttműködik a Debreceni Egyetem és a Hell Energy Magyarország

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 06. 27. 11:11

Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Hell Energy Magyarország Kft. szerdán a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusán szerdán.

A tervek között szerepel a duális képzés kialakítása, vagy a szakdolgozati témák biztosítása is

Fenyves Veronika, a Gazdaságtudományi Kar dékánja az aláíráson elmondta, hogy kiemelten figyelnek a folyamatos kapcsolatra a munkaerőpiaci szereplőkkel, ezt fontosnak tartják a hallgatói-oktatói továbbképzés és a kutatások szempontjából is.

A kar eddig több mint hetven céggel kötött hasonló együttműködési megállapodást, 5500 hallgatójuk mintegy ezer vállalathoz mehet szakmai gyakorlatra – mondta.

Nagy Andrea, a Hell Energy Magyarország Kft. HR igazgatója kiemelte a keretmegállapodás célja, hogy a hallgatói karrierutakat és a kutató-szakmai munkát támogassák, az iparági ismereteket megosszák. A tervek között szerepel a duális képzés kialakítása, vagy a szakdolgozati témák biztosítása is.

A megállapodás részleteit augusztus végéig dolgozzák ki, ezt követően várják a hallgatókat a szikszói gyárukba gyárlátogatásokra, de a cég minden területén szakmai gyakorlatokra is. Öt felsőoktatási intézménnyel van hasonló együttműködésük – tette hozzá.

A Hell gyárkomplexuma 77,11 hektáros területen fekszik, így a hazai vállalatcsoport üzemelteti a világ legnagyobb alumínium italos dobozokat gyártó és töltő óriásgyárát – közölték.

A céget 2006-ban hozták létre. Ma már a nemzetközi energiaital-piac meghatározó szereplője, mintegy 50 országba exportál. Magyarországon kívül többek között Romániában, Görögországban, Szlovákiában, Horvátországban és Cipruson is piacvezető – olvasható a cég honlapján.

A nyilvános adatok szerint tavaly a cég csaknem 162 milliárd forint bevételt és 15,5 milliárd forint feletti adózás utáni nyereséget ért el, a megelőző évben 159 milliárd forint bevétel mellett 13 milliárd forint volt a profit.

Kapcsolódó cikkeink