Egyetlen nap alatt 50 ezren lehetnek a McDonald’s alkalmazottjai

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 05. 12:29

A McDonald's 50 ezer új alkalmazott felvételét tervezi április 19-én. Az “egynapos akció” keretében éttermi alkalmazottakat és menedzsereket is keresnek a vállalat amerikai éttermeibe.

A McDonald's jelenleg mintegy 14 ezer éttermet üzemeltet az USA-ban, ezekbe az egységekbe keres most egy kampány keretében alkalmazottakat a világ egyik vezető gyorsétterem lánca. Az 50 ezer új dolgozóval a globális vállalat amerikai foglalkoztatottainak száma 700 ezer főre bővül.

Az új alkalmazottak óránkénti átlagbére 8,30 dollár, miközben a szövetségi minimálbér az USA-ban 7,25 dollár, egy éttermi menedzser pedig akár évente 50 ezer dollárt is kereshet.

Az 50 ezer új alkalmazottra azért van szükség, mert egyrészt a nyári hónapok azok, amelyekben felpörögnek az eladások, és a vállalat a toborzással elébe megy ennek a szezonalitásnak, másrészt az idei évben jelentős növekedéssel számolnak az amerikai piacon, a növekvő forgalmat pedig a jelenlegi létszámmal már nem tudják kezelni.

A McDonald's számításai szerint az 50 ezer addicionális munkaerő foglalkoztatása éves szinten mintegy 54 millió dollárnyi adóbevételt hozhat – írja a CNN Money nyomán a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink