Egy leheletnyi olívaolajat kever a Starbucks kávéjába Olaszországban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 02. 28. 09:26

A hagyományos espresso, illetve capuccino alternatívájaként újfajta kávéitalt kínál a Starbucks a kávérajongóknak Olaszországban, amelyben a kávéhoz olívaolajat is kevernek.

Az „Oleato” italok arabica kávéból készülnek „egy kanál hidegen sajtolt, extra szűz Partanna olívaolajjal átitatva” – írja közleményében a Starbucks.

Az ár a csésze méretétől függően 4,5 és 6,5 euró (4,80-6,90 dollár) között mozog.

A Starbucks Milánó központjában lévő zászlóshajó kávézójában a fiatal fogyasztók abszolút pozitívan fogadták a kezdeményezést.

Az alapító Howard Schultz, akit elmondása szerint egy 1983-as milánói út inspirált arra, hogy az olasz italfogyasztási szokásokat az Egyesült Államokba exportálja, az Oleato-t „a következő kávéforradalomnak” nevezte.

Az „Oleato” különböző formákban, így caffe latteként, egy „dekonstruált” változatban citromlével, valamint vodkával és vaníliás sziruppal ízesített „Espresso Martini”-ként  debütált.

Az italokat a későbbiekben egyes további piacokon is bevezetik, kezdve tavasszal az Egyesült Államokban Dél-Kaliforniával, majd még ugyanebben az évben Japánban, a Közel-Keleten és Nagy-Britanniában – közölte a Starbucks.

Reuters

Kapcsolódó cikkeink