Egy leheletnyi olívaolajat kever a Starbucks kávéjába Olaszországban
A hagyományos espresso, illetve capuccino alternatívájaként újfajta kávéitalt kínál a Starbucks a kávérajongóknak Olaszországban, amelyben a kávéhoz olívaolajat is kevernek.
Az „Oleato” italok arabica kávéból készülnek „egy kanál hidegen sajtolt, extra szűz Partanna olívaolajjal átitatva” – írja közleményében a Starbucks.
Az ár a csésze méretétől függően 4,5 és 6,5 euró (4,80-6,90 dollár) között mozog.
A Starbucks Milánó központjában lévő zászlóshajó kávézójában a fiatal fogyasztók abszolút pozitívan fogadták a kezdeményezést.
Az alapító Howard Schultz, akit elmondása szerint egy 1983-as milánói út inspirált arra, hogy az olasz italfogyasztási szokásokat az Egyesült Államokba exportálja, az Oleato-t „a következő kávéforradalomnak” nevezte.
Az „Oleato” különböző formákban, így caffe latteként, egy „dekonstruált” változatban citromlével, valamint vodkával és vaníliás sziruppal ízesített „Espresso Martini”-ként debütált.
Az italokat a későbbiekben egyes további piacokon is bevezetik, kezdve tavasszal az Egyesült Államokban Dél-Kaliforniával, majd még ugyanebben az évben Japánban, a Közel-Keleten és Nagy-Britanniában – közölte a Starbucks.
Kapcsolódó cikkeink
Az AI hatása Észak-Amerikában 2030-ra elérheti az 1,6 ezer milliárd dollárt
A kiskereskedők eltérő mértékben bár, de profitálhatnak a mesterséges intelligencia…
Tovább olvasom >2028-ig ezer kávézóra bővítené Starbucks hálózatát a Tata Indiában
A Tata Consumer Products (TCPL) jelentős bővítést tervez a Tata…
Tovább olvasom >A szélsőséges időjárási körülmények ellenére is jó éve volt az olasz Muttinak
A paradicsomtermelő Mutti idén 565 000 tonna paradicsomot dolgozott fel.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >