Egy helyen láthatja a kiskereskedelem jövőjét meghatározó fejlesztéseket, trendeket

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 05. 30. 16:36

A szemünk előtt zajló technológiai forradalom soha nem látott mértékű változásokat hoz a kiskereskedelem számára is. A Laurel, ahogy 3 évtizede mindig, most is igyekszik a fejlődés élére állni, és új fejlesztések hosszú sorával készül a retailszektor új korszakára. Aki első kézből szeretne hiteles információkhoz jutni a boltok világát gyökeresen átalakító, új technológiákról és azok bevezethetőségéről, ott a helye június 14-én a X. Laurel Retail Konferencián!

A rangos szakmai esemény házigazdája a többek közt a hazai és külföldi Decathlonokban megtalálható, nagy népszerűségnek örvendő, RFID-technológián alapuló önkiszolgáló kasszák bevezetésében kulcsszerepet játszó Laurel. Az idén 30 éves, megoldásaival már 9 országban jelen lévő magyar retail-IT vállalat ez idő tájt több nagy „dobásra” is készül. „A küszöbön álló innovációk igazi erénye, hogy lényegében mérettől függetlenül, belátható költségek mellett, bárkinek elérhetővé teszik a hatékony kereskedelmet. Ez azt jelenti, hogy akik az utóbbi időben lemaradni látszanak a versenyben, most óriási lehetőséget kapnak, hogy a legjobbkor meghozott döntésekkel teljesen újrakeverjék a paklit” – fogalmazott a vállalat ügyvezetője, Bessenyei Attila azzal kapcsolatban, miért érdemes már most foglalkozni mindenkinek a körvonalazódó, nagy horderejű újdonságokkal. 

Az ügyvezető által elmondottak különösen igazak a manapság sokakat foglalkoztató mesterséges intelligenciára, amely alkalmas lehet arra, hogy egy kisebb cégnek is „virtuálisan” a rendelkezésére álljon egy óriásvállalat apparátusa. Ezt az ellátási lánc optimalizálása, a személyre szabott ajánlatok generálása és a vezetői döntések támogatása terén is ki lehet aknázni – nem véletlen, hogy az AI és a big data kiskereskedelemben való felhasználása a jubileumi konferencián is fókuszban lesz. A résztvevők a terület elismert hazai kutatójának előadása mellett a Laurel mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztési irányait is megismerhetik, amelyeket már a közeli jövőben a hatékonyságnövelés szolgálatába állíthatnak a hazai boltok is. 

A X. Laurel Retail Konferencián a rohamosan terjedő önkiszolgáló rendszerekkel kapcsolatos legfrissebb gyakorlati tapasztalatok és új fejlesztések is középpontban lesznek. A Laurel annak idején az első teljesen hazai fejlesztésű önkiszolgáló kassza létrehozásával számos üzletláncnak tette elérhető és megtérülő beruházássá ezt a technológiát – most pedig újabb nagy előrelépés következik a megfizethetőség terén. Közben, bár eszközeiket már most is gyakran egy bolt vásárlóinak 85-90%-a használja, ami sokat elmond azok jól kezelhetőségéről, a cég vadonatúj megoldások segítségével azon dolgozik, hogy még gyorsabbá, egyszerűbbé váljon ezeken a fizetés, végleg megszüntetve ezzel a vevők esetleg még meglévő aggályait az automata kasszazónák iránt.

A várhatóan több mint 200 kiskereskedelmi vállalatvezető részvételével zajló esemény izgalmas témáinak sorában ott találjuk a tervek szerint rövidesen idehaza is bevezetésre kerülő elektronikus nyugtákat is. A bolti világ következő éveinek egyik legnagyobb változásának ígérkező technológia kapcsán a döntéshozói oldal céljai, motiváció és a már ismert részletek is elhangzanak a rendezvényen. Csakúgy, mint a Laurel ide vonatkozó, új megoldásai, amelyek a vállalattól már megszokott módon a törvényi megfelelésen túl további előnyöket is igyekeznek garantálni a kereskedőknek és a vásárlóknak egyaránt.

A jubileumi Laurel-konferencián, a korábbi évekhez hasonlóan, a legújabb technológiai innovációk mellett ezúttal is napirenden lesznek a szektor szereplőit leginkább foglalkoztató kérdések is. Az üzletek jövőjét nagyban befolyásoló szabályokkal, rendeletekkel kapcsolatban dr. Nobilis Márton, élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkártól hallhatnak aktuális információkat a jelenlévők. A retailszegmenst formáló további trendekről pedig neves szakértők beszélnek majd a budapesti Aquaworld Resort Hotelben sorra kerülő rendezvény színpadán.

A kereskedelmet már rövidtávon is gyökeresen átalakító megoldások fenti listája még messze nem teljes, így az eseményre azoknak is érdemes ellátogatniuk, akiket a már említett RFID-technológia sokrétű alkalmazása vagy épp a magas fokon automatizált, akár felügyeletmentes boltok indítása érdekel. A házigazda Laurel innováció mellett pedig a további jeles technológiai kiállítók is fontos újdonságokkal készülnek június 14-re.

Az, hogy a kibontakozóban lévő fejlesztések közül végül melyek lesznek azok, amelyek valóban forradalmi hatással lesznek a hazai üzletek világára, rövid időn belül eldől. Mint ahogy az is, hogy a soha nem látott mértékű változásnak mely üzletek lesznek a nyertesei. Annak, aki közéjük akar tartozni, a X. Laurel Retail Konferencia egyedülálló esélyt kínál a lehetőségek teljes körű megismerésére és a következő lépés kitalálására. 

(x)

Kapcsolódó cikkeink