Egy évtized után visszatért a Carrefour Bulgáriába

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 04. 16. 09:55

A Carrefour francia szupermarketlánc helyi médiabeszámolók szerint 10 év szünet után most visszatért Bulgáriába.

A Capital hírportál arról számolt be, hogy a múlt hónapban a kiskereskedő két üzletet nyitott Szófiában, melyek mindegyike több mint 8000 cikkelemből álló választékot kínál. Ebből mintegy 300 a Carrefour saját márkái alá tartozó francia termék, amelyek száma a beszámoló szerint idővel 700-800 SKU-ra fog nőni.

Az egyik üzletben a Cafemaggal együttműködve külön kávézóhelyiség is kialakításra került.

A Carrefour előző bulgáriai bezárása a korábbi görög franchise-üzemeltető Marinopoulos pénzügyi nehézségeiből fakadt.

Kiskereskedelmi partner

A Carrefour ezúttal az AVE csoporthoz tartozó görög Retail & More vállalattal lépett partnerségre.

A Retail & More viszont al-franchise jogokat adott a Parkmart és az Aldo szupermarketláncokat is kezelő bolgár Parkmart Holdingnak, amely a Carrefour napi működéséért felel majd Bulgáriában.

A Carrefour-üzletek első hulláma a már meglévő Parkmart-üzletekben (hat üzlet Szófiában, Várnában és Burgaszban) és szezonális Aldo szupermarketekben (a fekete-tengeri üdülőhelyeken, Banskoban és Borovetsben) fog létesülni.

A kisebb, 200-500 négyzetméteres üzletek Carrefour Express, míg a nagyobbak Carrefour Market néven fognak működni.

Üzletátalakítások és rebranding

Az év végéig mintegy 25 Parkmart és Aldo üzlethelyiség kerül Carrefour-üzletté átalakításra. A Parkmart márkanév megmarad – az egyik várnai helyszínen fényűzőbb vásárlási élménnyel. Emellett két új Carrefour áruházat terveznek Plovdivban és Várnában.

A jövőre nézve a csapat célja, hogy kihasználja a Parkmart online értékesítésben szerzett szakértelmét, és a Carrefour alkalmazásba online vásárlási szolgáltatásokat integráljon.

ESM

Kapcsolódó cikkeink