Egy európai cukrászda Tápiószecsőn

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2020. 03. 15. 14:41

Enteriőrjét és választékát látva biztosak vagyunk benne, hogy bármilyen európai nagyvárosban sikerrel működhetne a 12 után márciusban újranyitott tápiószecsői Hisztéria. Nemcsak a hazai cukrászat dísze, de bizonyíték arra is, hogy kellő igényességgel, tudásvággyal és tudatossággal Magyarországon is bárhol lehet magas minőségű cukrászdai vendéglátást nyújtani.

Hisztéria - Egy európai cukrászda Tápiószecsőn

A kellő vendéglátós tapasztalattal, ám kevés cukrászszakmai tudással rendelkező tulajdonosok bódéban árult fagylalttal indultak. Szép lassan bekerültek egy olyan körbe, ahonnan rengeteget lehetett tanulni; szélesedett látókörük mind az alapanyagok, mind a gyártási technológiák terén. Ellátogattak külföldi üzemekbe, ahol megismerkedtek a fagyasztásos technológiával, desszertek újszerű kínálási módjával, beleláttak a modern cukrászati trendekbe. Fagylaltvonalon is folyamatosan inspirálódtak és képezték magukat, ennek eredménye volt, hogy 2016-ban a fővárosi Andrássy úton is üzletet nyitottak – a Hisztéria Cremeriát –, ennek mintájára készült el most a tápiószecsői cukrászda.

Hisztéria - Egy európai cukrászda Tápiószecsőn

Számos egyedi megoldás fűszerezte – és lassította – a kivitelezési munkálatokat. Egyedi, nyomtatott tapéta, külön ide gyártott amőbalámpa, különleges vakolat, egyedi vitrinek és kanapék adják a különleges hangulatot. Persze a funkcionalitás is fontos szempont volt: a keskenyebb vitrineknek köszönhetően nagyobb vendégtér áll rendelkezésre. Kijárati ajtóvá módosítottak egy korábbi ablaknyílást, hogy a nyári fagylaltpult előtti „tömörülés” érzését elkerüljék. Az egyik desszertpult páratartalom-szabályzós: tökéletes a bonbonoknak, snackeknek, táblás csokoládés termékeknek. Remek hír, hogy a vidéki közönség is értékeli ezeket a magas minőségű, kézműves csokoládékészítményeket. //

Kapcsolódó cikkeink