Lesz mitől elcsábulni!
A cukrász ipartestület idén is megrendezte az Év Fagylaltja versenyt, amelynek célja a jó minőségű kézműves termékek népszerűsítése, valamint, hogy a magyar cukrászat egyre jobb fagylaltokat kínáljon vendégei számára. A megmérettetés társadalmi ismertségének növelése érdekében erősítették az esemény „fesztivál” jellegét. A legizgalmasabb kategóriában, a cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenyén aranyérmes és így az Év Fagylaltja vándorkupa győztese Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse) Il Re Del Piemonte fantázianevű fagylaltja lett. A második helyre Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös), a harmadikra Kurucz Kinga (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső) került. A lapzártánk után zajlott verseny eredményeiről következő számunkban részletesen is beszámolunk.
Az ugyancsak májusban zajló, 2019. évi Balaton fagyija verseny győztese a gyenesdiási Bringatanya Illatos Izabellája lett. //
Kapcsolódó cikkeink
Jó versenyezni, jó nyerni!
Az év három nagy tortaversenyéből kettőt megnyerő Füredi Krisztiánt, a…
Tovább olvasom >Másfél évtized a szakma érdekképviseletében
Selmeczi László 15 éve irányítja ügyvezetőként a Cukrász Ipartestületet – az…
Tovább olvasom >A sweeTEN-program folytatódik
Az ipartestület 2019-ben új lapot nyitott az oktatási területén, feladatkörébe…
Tovább olvasom >További cikkeink
Romániában 37 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma az idei első öt hónapban
Romániában 37 százalékkal, 6,467 millióra nőtt az idei első öt…
Tovább olvasom >Tölcsért csinálok a tésztámból… – A nap képe
A 19. század végén a világ több pontján érett már…
Tovább olvasom >Cement gyümölcs- és zöldséghulladékból – A nap videója
Japán és angol kutatók szinte egyidőben kísérleteztek azzal (és találták…
Tovább olvasom >