Egy európai cukrászda Tápiószecsőn
Enteriőrjét és választékát látva biztosak vagyunk benne, hogy bármilyen európai nagyvárosban sikerrel működhetne a 12 után márciusban újranyitott tápiószecsői Hisztéria. Nemcsak a hazai cukrászat dísze, de bizonyíték arra is, hogy kellő igényességgel, tudásvággyal és tudatossággal Magyarországon is bárhol lehet magas minőségű cukrászdai vendéglátást nyújtani.
A kellő vendéglátós tapasztalattal, ám kevés cukrászszakmai tudással rendelkező tulajdonosok bódéban árult fagylalttal indultak. Szép lassan bekerültek egy olyan körbe, ahonnan rengeteget lehetett tanulni; szélesedett látókörük mind az alapanyagok, mind a gyártási technológiák terén. Ellátogattak külföldi üzemekbe, ahol megismerkedtek a fagyasztásos technológiával, desszertek újszerű kínálási módjával, beleláttak a modern cukrászati trendekbe. Fagylaltvonalon is folyamatosan inspirálódtak és képezték magukat, ennek eredménye volt, hogy 2016-ban a fővárosi Andrássy úton is üzletet nyitottak – a Hisztéria Cremeriát –, ennek mintájára készült el most a tápiószecsői cukrászda.
Számos egyedi megoldás fűszerezte – és lassította – a kivitelezési munkálatokat. Egyedi, nyomtatott tapéta, külön ide gyártott amőbalámpa, különleges vakolat, egyedi vitrinek és kanapék adják a különleges hangulatot. Persze a funkcionalitás is fontos szempont volt: a keskenyebb vitrineknek köszönhetően nagyobb vendégtér áll rendelkezésre. Kijárati ajtóvá módosítottak egy korábbi ablaknyílást, hogy a nyári fagylaltpult előtti „tömörülés” érzését elkerüljék. Az egyik desszertpult páratartalom-szabályzós: tökéletes a bonbonoknak, snackeknek, táblás csokoládés termékeknek. Remek hír, hogy a vidéki közönség is értékeli ezeket a magas minőségű, kézműves csokoládékészítményeket. //
Kapcsolódó cikkeink
Jó versenyezni, jó nyerni!
Az év három nagy tortaversenyéből kettőt megnyerő Füredi Krisztiánt, a…
Tovább olvasom >A sweeTEN-program folytatódik
Az ipartestület 2019-ben új lapot nyitott az oktatási területén, feladatkörébe…
Tovább olvasom >Lesz mitől elcsábulni!
A cukrász ipartestület idén is megrendezte az Év Fagylaltja versenyt,…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >