Együttműködési megállapodást kötött az FHB Bank és a NAK

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 07. 11:52

A 2014. augusztus 7-én, Budapesten aláírt stratégiai megállapodás legfőbb célja olyan, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködés kialakítása, amelynek segítségével az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési időszakában rendelkezésre álló közösségi és nemzeti pénzügyi források igénybevétele sikeres lehet az agrár- és élelmiszergazdasági szereplők számára.

FHB-NAK

Az FHB Bank ennek megvalósítása érdekében különböző kedvezményeket biztosít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai részére. Ezek többek között a számlavezetési díjat, a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja keretében nyújtott hitelek kamatait, illetve a területalapú támogatásokat, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól elnyert támogatásokat előfinanszírozó kölcsönök kondícióit érintik.

„Az FHB Bank hagyományosan elkötelezett az agrár- és élelmiszeripari vállalkozások finanszírozásában és a kapcsolódó európai uniós és nemzeti támogatások minél hatékonyabb felhasználásában. Ehhez kapcsolódóan alakította ki a Kamara tagjainak kedvezményes számlavezetési és finanszírozási termékeit, hogy testre szabott kínálatával hatékonyan támogassa működésüket és fejlesztési terveiket.” – mondta Soltész Gergő, az FHB Bank vezérigazgatója. Hozzáfűzte még: „az FHB banki és szakértői szolgáltatásaival segíteni kívánja az agrárium és szereplőinek gazdasági felzárkóztatását, illetve a kamarai tagok pénzügyi ismereteinek elmélyítését és pénzügyi tudatosságuk fejlesztését.”

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke kiemelte: „A köztestület célja a kamarai tagok versenyképességének hatékony támogatása, valamint gyakorlatorientált tagi szolgáltatások nyújtása. A Kamarának az a szándéka, hogy feltárja a lehetséges finanszírozási forrásokat, és felhívja tagjai figyelmét azokra a lehetőségekre, amelyek a Kamara által is felkarolt agrárpolitikai célkitűzések keretein belül a tagok gazdálkodásának és működésének elősegítését célozzák. Bízunk benne, hogy az FHB Bank által biztosított kedvezmények minél több tagunkat segítik hozzá az eddiginél is eredményesebb gazdálkodáshoz” – tette hozzá a NAK elnöke.

Kapcsolódó cikkeink