Egészségesen növekszik a funkcionális élelmiszerek piaca
A fogyasztók egyre szkeptikusabbak az ételek valós hatásával kapcsolatban.
Piackutatási adatok szerint az
amerikai, nyugat-európai és ázsiai funkcionális
élelmiszerpiac mai értéke meghaladja a 72
milliárd amerikai dollárt, de az összeg 2012-ig
évente 5,7 százalékkal nő majd. Az ázsiai
ígérkezik a leginkább fejlődő piacnak, de az
előrejelzés szerint az amerikai és nyugat-európai
piacokon is folytatódik a keresletnövekedés.
A felmérés arra is
felhívja a figyelmet, hogy a gyártóknak egyre
növekvő fogyasztói bizalomvesztéssel kell
szembenézniük. A vásárlók gyakran
úgy gondolják a funkcionális élelmiszerre
utaló csomagolás csak arra jó, hogy a korábban
olcsón árult jó minőségű terméket
prémium áron értékesítse a cég.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >Közösség a közösségben
A Magyar Termék Nonprofit Kft. legutóbbi, MesterMűvek üzleti workshopja igazi mérföldkőnek bizonyult, miután…
Tovább olvasom >