Egészségesen az iskolapadban!
A Lidl Magyarország a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének közreműködésével országos, tájékoztató kampányt indít azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a gyerekek egészséges táplálkozására, összefüggésben az iskolakezdéssel, elsősorban a kisétkezésekre koncentrálva.
Az áruházlánc praktikus tanácsokkal, egészséges szendvicsrecept kiadvánnyal igyekszik segíteni a szülőknek. A MDOSZ közreműködésével, válogatott alapanyagok figyelembevételével összeállított receptfüzet ötleteket ad ahhoz, hogyan és miből készítsünk gyorsan egészséges, tápláló és finom szendvicset gyermekünknek. A kiadvány tíz otthoni reggeli – és tíz iskolába elvihető szendvics receptúráját, elkészítési módját tartalmazza. A Lidl, a kampány folyamán, pályázati keretek között, a gyermekek tudatos táplálkozását szolgáló iskolai programokat is jutalmaz. A fődíj egy 1 millió forint értékű vásárlási utalvány.
„A napi szükséges energiabevitelnek a 20%-át a reggelinek kellene fedeznie. Ha ez elmarad, jelentkezhet a fáradtság, a vércukorszint esése, ami a fizikai és szellemi teljesítőképességet is rontja. Ma hazánkban minden harmadik diák reggeli nélkül ül be az iskolapadba, ami most, a tanévkezdéssel járó leterheltség miatt különösen nagy veszélyt jelent a tanulókra. Ezért is fontos felhívni a szülők figyelmét arra, hogy kínáljanak egészséges, tápláló reggelit, tízórait gyermekiknek” – mondta Kubányi Jolán, a kampányindító sajtótájékoztatón.
A sajtóeseményen a figyelemfelhívás és a szakszerű tájékoztatás érdekében a Lidl Magyarország és a MDOSZ együttműködési megállapodást írt alá. „Az áruházlánc elkötelezett a magyar családok egészséges táplálkozásának segítésében. Az idén tavasszal bevezetett Egészséges kasszákkal az ártalmas nassolástól igyekszik a Lidl megóvni a gyermekeket, a most induló kampánnyal is valódi, gyakorlati támogatást szeretne nyújtani a szülőknek” – mondta Nepp Zoltán, a Lidl Magyarország beszerzési ügyvezető igazgatója.
A kampányindító sajtótájékoztatón bemutatásra kerültek a kampány elemei. Az eseményt követően, egy rendhagyó egészségtan óra keretében az Óbudai Nagy László Általános Iskola tanulói, dietetikus szakember közreműködésével egészséges szendvicseket készítettek.
A magyar gyerekek táplálkozása nem kellőképpen egészséges. Nem fogyasztanak elegendő tejterméket, élelmi rostot és hatszor annyi fehérlisztes terméket esznek, mint teljes kiőrlésű gabonából készült terméket. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Pikok Pure saját márkás család a természetesség jegyében
A Lidl számára kiemelten fontos a vásárlói igények maximális kiszolgálása, melyet…
Tovább olvasom >A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének állásfoglalása az időszakos böjtről
Napjainkban közkedvelt téma a böjtölés és annak egyik fajtája, az…
Tovább olvasom >Kihirdették az European Private Label Awards 2024 győzteseit
Az ESM: European Supermarket Magazine által meghirdetett European Private Label…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hét vidéki nagyvárosban bővíti szolgáltatását az IKEA
A megfizethetőség és az elérhetőség jegyében az IKEA folyamatosan fejleszti…
Tovább olvasom >Korán érkezik a nyár a Borsodi Friss új ízével
Új, egzotikus ízvilágú taggal bővül a Borsodi Friss termékcsalád. A…
Tovább olvasom >NAK-FruitVeB: bőven jut exportra is a magyar tormából
A hazai piac mellett bőven jut exportra is a kiváló…
Tovább olvasom >