Edukációs kampányt indít a Consumer Goods Forum az élelmiszerpazarlás ellen

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 10. 12. 09:58

A Consumer Goods Forum élelmiszer-pazarlással foglalkozó akciókoalíciója új, edukációs kampányt indít #TooGoodToWaste címmel az élelmiszer-pazarlás ellen.

A kampány célja a cégeket arra ösztönözni, hogy a fogyasztókat a háztartási élelmiszer-pazarlás csökkentésére inspirálják.

A kezdeményezés elsőszámú támogatója a Food Waste Coalition of Action munkacsoport, amelynek tagjai között megtalálhatók olyan cégek, mint a Bel Group, a Grupo Exito, a Kerry, a Majid Al Futtaim, a Migros Ticaret A.Ş, a Tesco, az Unilever és a Walmart.

– Az élelmiszer-pazarlás összetett, mindannyiunkat érintő globális kihívás, ezért a kezelését célzó megközelítéseink is jó, ha egységesek – mondta Sharon Bligh, a Consumer Goods Forum (CGF) egészségügyért és fenntarthatóságért felelős igazgatója.

– Ez a kampány a tagok összefogásáról szól olyan gyakorlati meglátások összegyűjtése érdekében, amelyek gyorsabb közös előrelépést eredményezhetnek. Minden élelmiszeripari vállalatnak fontos szerepe van az élelmiszer-pazarlás saját tevékenységi körén belüli csökkentésében, valamint a fogyasztók tudatosságának fokozásában és cselekvésre bírásában – véli a szakember.

ESM

Kapcsolódó cikkeink