Édes kísérlet
Előző számunkban írtunk a rosé sörök Amerikában fellángolt divatjáról, és máris egy ugyancsak musttal készülő, mézsörnek titulált magyar különlegességről is hírt adhatunk, a Mead Scientist 11,5 alkoholfokos White Mead 50% Irsai Olivér™️ musttal nevű sörről. Az ital akácmézzel készül, amely a kereskedelmi forgalomban nagy tételben kapható mézek közül a legexkluzívabbnak számít, a must a Dubicz Borászatból származik. A termékre a fejlesztők nem írhatják rá a mézsört kifejezést, mert a jelenlegi szabályozás alapján csak 22% alkoholtartalom felett lehet így nevezni bármit. //
Kapcsolódó cikkeink
Egészséges csemege a friss hazai szőlő
Hazánkban közel 1000 hektáron termesztenek étkezési célú szőlőt. Magas vitamin-…
Tovább olvasom >Közösségek és közösségi borok
Megújuló marketingstratégiájának részeként egyre több borvidék alkotja meg közösségi borát…
Tovább olvasom >Az Irsai Olivér borok megfeleltek a Nébih ellenőrzésén
Irsai Olivér borokat vizsgált legújabb Szupermenta tesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Diákmunkát segítő támogatást kapnak a mezőgazdaságban, turizmusban vagy vendéglátásban működő vállalkozások
A kormány a háború és az elhibázott szankciók okozta súlyos…
Tovább olvasom >Az igazi slow food – A nap videója
Mai filmünk hőse a slow food mozgalom logóját ihlető kabala(?)állat,…
Tovább olvasom >Fenntarthatósági fórum és díjosztó a METRO-nál
A tavaly útjára indított METRO Fenntartható Gasztronómiai Díjat 2023-ban személy…
Tovább olvasom >