Drágulhat jövőre a kenyér
A kenyér 30 százalékos áremelkedésével kell kalkulálniuk a fogyasztóknak januártól, mivel a sütőiparban növelni kell a béreket a munkaerő megtartása érdekében – írja a Magyar Hírlap.
A lapnak Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke úgy nyilatkozott, minden pékség maga dönti el, hogy mikortól és milyen mértékben emeli árait, amiből a januártól növekvő béreket kell kifizetniük, továbbá kezelniük kell a minimálbéremelésből és a garantált bérminimum-növekedésből fakadó bérfeszültségeket.
A cikk szerint egy pék szakmunkás jelenleg havonta átlagosan 160 ezer forintot keres, miközben már háromezren hiányoznak a szakmából, mivel sokan inkább külföldön helyezkednek el.
Septe József a lapnak megjegyezte, kormányzati ígéretet kapott arra, hogy 2018-ban 5 százalékra mérséklődhet a kenyér jelenlegi 18 százalékos áfája.
A pékszövetség vezetője beszélt arról is, hogy az országban valamivel kevesebb mint ezer magyar pékség működik mintegy hétszáz albán mellett. (hirado.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Innováció és hagyomány kéz a kézben
Fenntartható fejlődés, technológiai újítások, tudatos márkaépítés – ezek mentén alakítja…
Tovább olvasom >Natur’A kenyércsalád
A Lantmännen Unibake legújabb márkája, a Natur’A kenyércsalád innovatív termékekkel…
Tovább olvasom >Fokozódó feszültségek között lavíroznak a hazai cégek
Az euroövezet átlagos inflációja 2,5% körül van, míg a bérnövekedés…
Tovább olvasom >További cikkeink
Spanyolországban vezeti be első AI-alapú megoldását a Carrefour
A francia Carrefour Spanyolországot választotta első mesterségesintelligencia-alapú megoldásának bevezetésére. Az AI.Carrefour…
Tovább olvasom >Kétszeres POP világbajnok a magyar Gösser Spritz display
Idén két világbajnoki címre is büszke lehet a hazai POP-szakma.…
Tovább olvasom >Legendás olasz panettone-gyártót vett az ír Valeo Foods
Újabb olasz cég felvásárlását jelentette be az ír székhelyű Valeo…
Tovább olvasom >