Diplomás cukrászok
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és a Szent István Egyetem.
A 2017-től kétévente meghirdetett – itthon egyedülálló – képzést indított a Szent István Egyetem. A képzés során a hallgatók megismerkedhetnek nemcsak a csokoládé-, de a kávé- és teakészítés rejtelmeivel, és komplex tudást szerezhetnek a kémiai alapokból, érzékszervi-, jogi- és gazdasági ismeretekből és a technológiai tudnivalókból.
Az ország első, diplomával elismert képzése magas szintű technológiai és műszaki felkészültséggel valósul meg, amelyet az ipartestülte által aláírt együttműködési megállapodás is szavatol. A partnerség a Csokoládé világnapja (július 7.) alkalmával jött létre a SZIE Budai Campusán. A hosszú távú szakmai kooperáció lehetőséget teremt az eddigi gyakorlatorientált képzés elmélyítésére, valamint hozzájárul annak népszerűsítéséhez is. Az oktatás keretein belül a Cukrász Ipartestület a hallgatók részére szakdolgozati kutatási témajavaslatokat ajánl, és szükség esetén konzulensre tesz javaslatot. Az együttműködés fókuszában a kutatás-fejlesztési projektek felkutatása is fontos szerephez jut.
![Diplomás cukrászok](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2020/10/SZIE_1_opt-300x169.jpeg)
Már most jelentkezhetnek a képzés iránt érdeklődők
Bár a Csokoládé-, Kávé-, Teakészítő Mester Szakmérnök és Szaktanácsadó szakirányú továbbképzés következő évfolyama csak 2021-ben indul, a képzés iránt érdeklődők már most jelentkezhetnek.
Az együttműködés keretében augusztus 28-án és szeptember 4-én az ipartestület új tanműhelye adott otthont csokoládé témakörben a szakmai bemutatóknak a csokoládé-kávé-teakészítő mester szakmérnök hallgatók részére.
A bemutatókon töltött táblás csokoládé, formában készült bonbon, vágott bonbon, trüffel krém és mártott bonbon témakörökben a következő termékeket készítették el a hallgatók: mangó-passió-kókusz krémes táblás csokoládé, kalamansi gyömbéres bonbon, fekete ribizli marshmallow, rózsaborsos sóskaramell, ropogós-mogyorós bonbon, mogyoróhalom, ropogós mandulaszilánkok. //
Kapcsolódó cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >A japán % Arabica prémium kávézólánc első magyar egysége megnyitott Budapesten
Megnyílt a japán tulajdonosi háttérrel rendelkező, % Arabica prémium kávézólánc…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Ki vagy, ha mogyorót ennél? – A nap videója
Akár a Snickers őse is lehetne az ázsiai mogyorós édesség,…
Tovább olvasom >