Diplomás cukrászok
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és a Szent István Egyetem.
A 2017-től kétévente meghirdetett – itthon egyedülálló – képzést indított a Szent István Egyetem. A képzés során a hallgatók megismerkedhetnek nemcsak a csokoládé-, de a kávé- és teakészítés rejtelmeivel, és komplex tudást szerezhetnek a kémiai alapokból, érzékszervi-, jogi- és gazdasági ismeretekből és a technológiai tudnivalókból.
Az ország első, diplomával elismert képzése magas szintű technológiai és műszaki felkészültséggel valósul meg, amelyet az ipartestülte által aláírt együttműködési megállapodás is szavatol. A partnerség a Csokoládé világnapja (július 7.) alkalmával jött létre a SZIE Budai Campusán. A hosszú távú szakmai kooperáció lehetőséget teremt az eddigi gyakorlatorientált képzés elmélyítésére, valamint hozzájárul annak népszerűsítéséhez is. Az oktatás keretein belül a Cukrász Ipartestület a hallgatók részére szakdolgozati kutatási témajavaslatokat ajánl, és szükség esetén konzulensre tesz javaslatot. Az együttműködés fókuszában a kutatás-fejlesztési projektek felkutatása is fontos szerephez jut.

Már most jelentkezhetnek a képzés iránt érdeklődők
Bár a Csokoládé-, Kávé-, Teakészítő Mester Szakmérnök és Szaktanácsadó szakirányú továbbképzés következő évfolyama csak 2021-ben indul, a képzés iránt érdeklődők már most jelentkezhetnek.
Az együttműködés keretében augusztus 28-án és szeptember 4-én az ipartestület új tanműhelye adott otthont csokoládé témakörben a szakmai bemutatóknak a csokoládé-kávé-teakészítő mester szakmérnök hallgatók részére.
A bemutatókon töltött táblás csokoládé, formában készült bonbon, vágott bonbon, trüffel krém és mártott bonbon témakörökben a következő termékeket készítették el a hallgatók: mangó-passió-kókusz krémes táblás csokoládé, kalamansi gyömbéres bonbon, fekete ribizli marshmallow, rózsaborsos sóskaramell, ropogós-mogyorós bonbon, mogyoróhalom, ropogós mandulaszilánkok. //
Kapcsolódó cikkeink
Miért fizetünk többet a reggeli koffeindózisért?
Azt gondolom, kevesen tudunk sikeresen elkezdeni egy átlagos napot egy…
Tovább olvasom >Kihívások és lehetőségek között egyensúlyoz a magyar édesipar
A 2024-es év nyertesei az eladott mennyiség alapján sorrendben a…
Tovább olvasom >Európába is megérkezett a Nescafé Espresso koncentrátum
Európában is bevezette a Nescafé Espresso Concentrated termékcsaládot a Nestlé,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az új pápa megválasztása fellendítette Róma idegenforgalmát
XIV. Leó pápát ábrázoló ajándéktárgyak tömege lepte el a Vatikán…
Tovább olvasom >Megnyílt a 2025. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Kisvárdán
Ünnepélyes keretek között megnyitották a 2025. évi Országos Pálinka- és…
Tovább olvasom >