Diplomás cukrászok
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és a Szent István Egyetem.
A 2017-től kétévente meghirdetett – itthon egyedülálló – képzést indított a Szent István Egyetem. A képzés során a hallgatók megismerkedhetnek nemcsak a csokoládé-, de a kávé- és teakészítés rejtelmeivel, és komplex tudást szerezhetnek a kémiai alapokból, érzékszervi-, jogi- és gazdasági ismeretekből és a technológiai tudnivalókból.
Az ország első, diplomával elismert képzése magas szintű technológiai és műszaki felkészültséggel valósul meg, amelyet az ipartestülte által aláírt együttműködési megállapodás is szavatol. A partnerség a Csokoládé világnapja (július 7.) alkalmával jött létre a SZIE Budai Campusán. A hosszú távú szakmai kooperáció lehetőséget teremt az eddigi gyakorlatorientált képzés elmélyítésére, valamint hozzájárul annak népszerűsítéséhez is. Az oktatás keretein belül a Cukrász Ipartestület a hallgatók részére szakdolgozati kutatási témajavaslatokat ajánl, és szükség esetén konzulensre tesz javaslatot. Az együttműködés fókuszában a kutatás-fejlesztési projektek felkutatása is fontos szerephez jut.
Bár a Csokoládé-, Kávé-, Teakészítő Mester Szakmérnök és Szaktanácsadó szakirányú továbbképzés következő évfolyama csak 2021-ben indul, a képzés iránt érdeklődők már most jelentkezhetnek.
Az együttműködés keretében augusztus 28-án és szeptember 4-én az ipartestület új tanműhelye adott otthont csokoládé témakörben a szakmai bemutatóknak a csokoládé-kávé-teakészítő mester szakmérnök hallgatók részére.
A bemutatókon töltött táblás csokoládé, formában készült bonbon, vágott bonbon, trüffel krém és mártott bonbon témakörökben a következő termékeket készítették el a hallgatók: mangó-passió-kókusz krémes táblás csokoládé, kalamansi gyömbéres bonbon, fekete ribizli marshmallow, rózsaborsos sóskaramell, ropogós-mogyorós bonbon, mogyoróhalom, ropogós mandulaszilánkok. //
Kapcsolódó cikkeink
Árverseny a dubai csokiért: a Lidl újabb kedvezménnyel robbantott
Újabb fordulatot vett a dubai csoki árversenye: a Lidl most…
Tovább olvasom >Az idei karácsony slágertermékei a dobozos csokoládé-válogatások és a játékok
Az idei karácsonyi szezon slágertermékei a csokoládé-válogatások és az edukatív…
Tovább olvasom >Izgalmas kérdés, hogyan fog alakulni az ünnepi édességpiac
A kiskereskedők nehéz helyzetben futnak neki az ünnepi szezonnak, ami…
Tovább olvasom >További cikkeink
NGM: szárnyal a turizmus, novemberben 17 százalékkal bővült a vendégforgalom
Újabb csúcsokat döntött a hazai turizmus 2024 novemberében: a vendégek…
Tovább olvasom >Szallas.hu: szilveszterkor Eger, Szeged és Pécs a legkeresettebb a belföldi utazók körében
Szilveszterkor a belföldi utazók körében Eger, Szeged és Pécs a…
Tovább olvasom >A Samsung AI Hybrid Cooling technológiával rendelkező hűtőszekrényeket mutat be a CES 2025 kiállításon
A Samsung a CES® 2025 kiállításon mutatja be legújabb, AI…
Tovább olvasom >