Díjak és Díjazottak

Szerző: Hermann Zsuzsanna Dátum: 2021. 10. 08. 15:00

Hermann ZsuzsannaBezártuk az idei Business Dayst. Egy hatalmas építkezésbe kezdtünk a piac jelenlévő képviselőivel, majd pedig 5 nap múlva képletesen átadtuk a Világ 8. Csodáját, az új, megváltozott látképet az FMCG-piacról. Nagyszerű előadások, exkluzív kutatások, izgalmas kerekasztal-­beszélgetések és megannyi díjátadó keretezte a találkozót, amelyen idén is közel 800 résztvevő jelent meg. Az Érték és Minőség nagydíjas és Marketing Diamond díjas konferencia minden korábbihoz képest is fantasztikusra sikerült.

Számunkra azért is különleges volt, mert idén ünnepeljük a 15 éves Trade magazint, és mindezt a 15. Business Days konferenciára időzítettük. De sok más miatt is különleges volt az esemény.

Ha időrendi sorrendben szeretnénk végigtekinteni rajta, akkor kezdjük egyből azzal, hogy hétfőn a konferencia keretein belül vehette át Gerendai Károly a Costes és Costes Downtown éttermei Michelin-csillagait a METRO képviselőitől. Még ezen a napon, szeptember 20-án este hirdettük ki a HoReCa Hősök verseny nyerteseit. Ezzel a két díjátadóval megkoronáztuk az első HoReCa-napot a konferencián.

Egy nappal később már a Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjak átadásán tapsolhattunk a legjobb eredményekkel nyerteseknek, dobogósoknak, sőt, különdíjast is hirdettünk. Mivel ez a nap a hazai beszállítókra, kereskedőkre fókuszál, így méltó helyen került idén is átadásra az elismerés.

Szerdán volt talán a legtöbb új résztvevőnk, hiszen bemutattuk az e-commerce-piac legújabb és legnagyobb FMCG-szereplőit, és fókuszba kerültek a legnagyobb sikerrel futó csatornák. Ugyanakkor hagyományosan ekkor kaptak elismerést a jövő fenntartható működéséért legtöbbet tevők, akik pályáztak és nyertek – ők lettek a Fenntarthatóság Szimbólumai.

A csütörtök, szeptember 23-a hosszú és csodálatos nap volt. Idén 15. alkalommal tartottak kerekasztalt a legnagyobb márkák, sőt, minden idők első, teljes FMCG-disztribúciót érintő, a Lánchíd Klub tagjainak bevonásával készült agrárium-élelmiszeripar-kereskedelem jövőképe is bemutatásra került. Az este folyamán a korábbi Életműdíjasok jelenlétében került átadásra az idei díj Hovánszky Lászlónak. Köszöntöttük a születésnaposokat, és bemutattuk az elmúlt 15 évet összefoglaló emlékfilmünket 15 percben. A Trade magazin 15 éves születésnapi vázáját Bátai Dóra vette át tőlem, aki a legrégebbi kollégám, közel 25 éve dolgozik velem. Ezen az estén adtuk át a StarStore – Év Kereskedője díjakat is a nyertes pályázóknak.

A konferenciát egy nagyszerű péntekkel zártuk, ahol számomra két fantasztikus vendéget köszöntöttünk, akik nem az FMCG-piacról ismertek: előbb Geszti Péter, majd Náray Tamás másfél-másfél órás beszélgetését hallgathatták a jelenlévő vendégek, akiktől már a jövő évi dátummal búcsúztunk: 2022. szeptember 19–23. között újra találkozunk! A konferencia részletes beszámolóit pedig a következő két lapszámra tartogatjuk.

Üdvözlettel: Hermann Zsuzsanna, főszerkesztő

Kapcsolódó cikkeink