Digitális újdonsággal spórol a mogyoródi CBA

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 25. 00:03

Magyarországon elsőként vezette be a brit ZBD új generációs, e-papír alapú polccímkéit a CBA üzletlánc most megnyílt mogyoródi üzlete. A márciusban bemutatott világújdonság grafikus megjelenítőként szolgál majd az üzlet 3500 polchelyén.

A tulajdonképpen fekete-fehér mini képernyő kontrasztarányai a látványt a valódi, feketével nyomott fehér papírhoz teszik hasonlóvá − ismertette az újdonságot a kizárólagos forgalmazó Laurel Kft. szakértője. Bessenyei Attila kiemelte: a felületen az áruház korlátlan információt jeleníthet meg, az árak mellett logók, akciók, vonalkódok, de akár képek is közölhetők. Ez jelentős fejlődés a korábbi szegmenses kijelzőkhöz képest, ahol csak az árak és egy-két egyéb információ kijelzésére volt lehetőség. A megoldás további előnye, hogy kizárólag a kép változásának pillanatában fogyaszt áramot, egyébként az áramfelvétele nulla.
A címkék vezérlése a központi kereskedelmi rendszerbe integrált, ezért fizikai cseréjére többé nincs szükség. A mindig aktuális és korrekt árak egységesen, központilag jelennek meg az egyes polccímkéken, ezért kizárt a tévedés. Magukat a címkéket pedig akkor sem kell áthelyezni, ha az adott polcra más termék kerül, hiszen az ár mellett a felirat, grafika is központilag, vezeték nélküli hálózaton át változtatható.
Kapcsolódó cikkeink