Desszertverseny
A szakkiállítás nyitónapján került megrendezésre a Sirha Budapest Desszert Verseny. A megmérettetés a szakembereknek kívánt lehetőséget biztosítani tehetségük bemutatására, illetve tapasztalatgyűjtésre. A verseny – immár harmadik alkalommal – Magyarország egyik legelismertebb kreatív cukrászának, Kolonics Zoltánnak a szervezésében zajlott.
A versenyzők hónapokon keresztül tökéletesíthették versenymunkáikat a szponzorok által biztosított magas minőségű alapanyagok felhasználásával. A követelmények idén, akárcsak legutóbb gyümölcsös desszertet, tányérdesszertet és artisztikai munkát is előírtak. 2018-ban a tapasztaltabb cukrászok mellett egészen fiatalok is képviseltették magukat, és a versenyzők között éttermi, szállodai és cukrászdai szakemberek is szerepeltek. A zsűriben a szakma olyan kiválóságai ültek, mint Andrész Zoltán, Korponai Péter, Mázás István, Nicolas Coffin, Pesti István, Sárközi Ákos és Veszely Attila.
A verseny győztese és az Artisztikai különdíj tulajdonosa Berta Gréta és Kőrösi-Fehér Emese lett, a második helyet és a Legszebb tányér különdíjat Füredi Krisztián és Károlyi Zsuzsanna vitte haza, a harmadik helyet pedig Bulejka Gabriella és Varga Dóra szerezte meg. //
Kapcsolódó cikkeink
Pénztárgépmentes vendéglátó- és élelmiszerüzletek Budapesten
A 2018-as és 2020-as Sirha Budapest szakkiállításon építettük meg és…
Tovább olvasom >Megoldáscsomagokat kínálnak
A Sirha 2018 szakkiállítás egyik – elhelyezésében is – központi szereplője a…
Tovább olvasom >Ismét újdonságok a MARS-tól
A februári Sirha Budapest kiállításon a MARS Magyarország is bemutatta újdonságait…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >