Deloitte: az Egyesült Államokban háromból két vásárló fizetne többet a friss élelmiszerért
A Deloitte által nemrégiben elkészített „Fresh Food at the Intersection of Trust and Transparency” (Friss élelmiszerek a bizalom és az átláthatóság metszéspontjában) című felmérésben részt vevő vásárlók több mint kétharmada (68%) jelezte, hogy hajlandó felárat fizetni a friss élelmiszerekért, ami hét százalékpontos növekedést jelent az előző évhez képest – jelentette a tanácsadó cég kedden.
Azok, akik hajlandóak többet fizetni a friss termékekért, 28%-kal lennének hajlandóak többet költeni az ilyen termékekre, mint a fagyasztott, konzerv, illetve feldolgozott árukra.
A Deloitte által megkérdezett élelmiszeripari vezetők hasonló arányban (64%) nyilatkoztak úgy, hogy a frissáru-részleg a stratégiailag legfontosabb terület a következő 12-36 hónapra vonatkozó értékesítés növelését célzó tervükben.
A kutatás azt is megállapította, hogy a fenntartható módon előállított friss élelmiszerekért a fogyasztók hajlandók lennének még ennél is nagyobb felárat fizetni. A felmérésben résztvevők átlagosan 30%-kal fizetnének magasabb árat e termékek esetében, de az élelmiszerláncok vezetői szerint a valóságban ez mindössze 12% körül alakul.
Bár az emberek hajlandóak többet költeni az általuk jobb minőségűnek tartott élelmiszerekért, a költségekkel kapcsolatos aggályok továbbra is elsődlegesek: a Deloitte által megkérdezett vásárlók 93%-a szerint az ár a legfontosabb szempont a vásárlási döntések meghozatala során.
A kutatás rávilágít, hogy a fogyasztók szerint az élelmiszerboltok játszanak központi szerepet abban, hogy biztonságos élelmiszerekhez jussanak. A vásárlók 37 százaléka véli úgy, hogy az élelmiszer-biztonság szempontjából fontosabb az élelmiszerboltban bízni, mint a márkákban (30%) vagy a kormányzati szabályozó testületekben (24%).
Kapcsolódó cikkeink
Mit tehetnek a vállalatok a munkahelyi jóllét érdekében?
A munkahelyi jóllét csak egy jól hangzó fogalom, vagy a…
Tovább olvasom >Nemzetközi kutatás: a fiataloknak fontosabb az állásuk biztonsága, mint a fizetésük mértéke
Az utóbbi években rendkívül fontossá vált a munkavállalóknak, hogy egy állás hosszú…
Tovább olvasom >Jöhetnek a mentes gabonafélék
A Fusarium nemzetségbe tartozó növénypatogén gombák által termelt mikotoxinok –…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >