Czakó Borbála: a gazdaságot értem, az embereket szeretem

Szerző: Glázer Szilvia Dátum: 2023. 11. 28. 11:22

Egy rendkívül sikeres életpályát tudhat maga mögött új podcast vendégünk, aki szakmai és emberi értékekről, tapasztalatokról is mesélt.

Vajon milyen felelősséggel jár vezetni egy nagy nemzetközi szervezetet nőként? Czakó Borbála stratégiai tanácsadó, volt londoni nagykövet szerint egy topmenedzser sem dolgozik többet, mint egy hétköznapi nő. Ráadásul a gazdasági élet döntésein nem múlhatnak életek, maximum csak a profit bánja. Hallgassa meg legújabb podcastunkat, amelyből az is kiderül, hogy az orosz-ukrán háború előtt pár nappal mint mondott egymásnak a brit, az amerikai és az orosz nagykövet!

„Nagyon szeretem az embereket és azért támogatom a társadalmi célú projekteket. Ezen a területen is eredményorientált vagyok. Úgy gondolom, ha jól összeválogatod azokat, akik elvégzik, amit kitaláltál, akkor az a csapatnak egy közös siker lehet. Most nagyon fontos a geopolitika, fontos megérteni, hogy mi történik a világban. Ezért is ültettem le egy asztalhoz az orosz-ukrán háború kitörése előtt pár nappal a brit, az amerikai és az orosz nagykövetet.” – fejtette ki Czakó Borbála, aki szerint nem elég érteni a gazdasághoz, hanem azt is meg kell érteni, hogy az egyes történések a nagyvilágban miként befolyásolják az üzletet. Ezért fontos a gazdasági szereplőknek is a geopolitika, a fintech fejlődés, a digitalizáció, a mesterséges intelligencia.

 

Czakó Borbálát nemrégiben díjazta életműdíjjal a menedzserszövetség, erről így vallott: „Nagyon meghatódtam. Nekem az volt az álmom, hogy egyszer megtapsolnak, és ezzel a díjjal most ez is megvalósult. Ráadásul én soha nem akartam karriert építeni, de végül úgy alakult, hogy ez a karrier felépült. Még ma is szeretnék megfelelni, de nem veszem magam túl komolyan. Nem szabad annyit stresszelni, mivel az csak hátráltat. Egy bank első emberével beszélgetve elmondtam neki, hogy ha mi rosszul döntünk, akkor maximum kevesebb lesz a profit, de nem hal meg senki. Ez hozzá sem hasonlítható az orvosok és az ápolók felelősségéhez.”

Czakó Borbála szerint az a jó, ha az embernek annyi pénze van, amiben jól érzi magát, a túl nagy vagyon viszont menedzselést igényel. A szakember életében a legnagyobb luxus az utazás, de mindemellett rendkívül fontos számára a család összetartása. A szakmai életben nem tud szebbet elképzelni, mint hogy elindítson valakit a pályán és az a mentorált sikeres legyen. Ha kíváncsi a Trade Magazin FutureTalks Krizsó Szilviával podcastjára, akkor iratkozzon fel a csatornára, ahol azonnali értesítést kap minden új tartalomról. FELIRATKOZÁS

 

 

Kapcsolódó cikkeink