Csütörtökön kezdődik a VinCE Budapest Wine Show

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 03. 02. 11:11

Három nap alatt 182 pincészet több mint 1000 borát kóstolhatják meg és több tucatnyi mesterkurzuson vehetnek részt a 7. VinCE Budapest Wine Show látogatói csütörtöktől szombatig a Corinthia Budapest Hotelben.

Vince2016

A régió legrangosabb borszakmai rendezvényén szinte mindegyik jelentősebb magyar pincészet képviselteti magát, de több új hazai kiállító is érkezik, mellettük pedig sosem látott számban lehet külföldi borászatokkal találkozni – mondta el Németh Ágnes főszervező az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Mint kiemelte: az olyan nagy bortermelő nemzetek, mint Franciaország vagy Olaszország éppúgy képviseltetik magukat, mint a borkedvelők számára még felfedezésre váró vidékek, így lehet majd libanoni vagy török borokat is kóstolni.

A VinCE Budapestet sokan a mesterkurzusok és workshopok miatt várják leginkább: a kóstolókkal egybekötött előadásokon a hazai és nemzetközi borvilág vezetői szakértői és sztárborászok mesélnek például a spanyol cavákról, a Veuve-Cliquot és a Mumm champagne-házak titkairól, a toszkán Ornellaia pincészetről vagy Washington állam borvidékeiről, de egy Jézus korából “újraélesztett” szőlő borát is meg lehet majd ízlelni.

Míg a termekben az előadások zajlanak, az érdeklődőket folyamatosan várja a sétáló kóstoló 182 pincészete, a hangsúly azonban a minőségen van: a rendezvényen csak olyan termelő állíthat ki, aki a VinCE magazin bortesztjein legalább négycsillagos eredményt ért el – mondta Németh Ágnes.

Kapcsolódó cikkeink