Csúcsra járatás
Az Ipartestület tanműhelye októberben és novemberben is teljes sebességgel működött, egymást követték a magas szakmai színvonalú bemutatók, workshopok.
Az első, „A magyar cukrászdák desszertjei Menyhárt Attila megfogalmazásában” címmel rendezett bemutató teljesen megtöltötte az oktatókabinetet két napon keresztül.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/12/Menyhart-Attila_opt-300x200.jpeg)
Így tart prezentációt Menyhárt Attila, …
A Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest kreatív cukrászséfje 10 magyar cukrászda által beküldött torta- és desszertreceptet álmodott újra minőségi Debic termékek felhasználásával. Különösen szép és ízletes desszerteket mutatott be, néhány meghökkentő furfanggal és trükkel fűszerezve őket. A termékek elkészítésében Béres Anett, a Borkonyha cukrásza segédkezett a mesternek.
Olyan „hagyományos” torták és desszertek készültek el új köntösben, mint az amerikai csokitorta, tejcsokoládés mousse desszert, feketeerdő-torta, mákvirágtorta, tejfölös baracktorta, somlói XXI. század pohárdesszert, szegedi boszorkány, fűszeres málnatorta, Paris Salé, gyulai furfangos.
A meghívottak megbűvölten figyelték, hogyan alakulnak át a hagyományos sütemények olyan desszertekké, amelyek nemcsak a legmodernebb technológiával, prémium minőségű alapanyagokkal készülnek, de a résztvevők egyöntetű véleménye szerint feltehetően Párizs legjobb cukrászdáiban is megállnák a helyüket. A vártnál is nagyobb sikert aratott bemutató után várjuk a folytatást!
Egy másik nagyszabású prezentáció Jakabfi Dávid nevéhez fűződik, aki már nem először járt a tanműhelyben ezúttal a KOVÁSZ elnevezésű, tehetséges fiatalokat támogató szakmai programot zárta bemutatója. A résztvevők többnapos kurzus keretén belül ismerkedhettek meg a modern tányérdesszertekkel és a bonbonok világával. Számos új technológiát sajátíthattak el, különösen hasznos volt, hogy egy-egy termék milyen módon, milyen süteményekben, milyen változatos módon kerülhet felhasználásra.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/12/Jakabfi-David_opt-300x200.jpeg)
…Jakabfi Dávid,
A gyakorlattal egybekötött, szakmai tréningként végzett közös munka tovább erősítette azt a programban megfogalmazott célkitűzést, amely szerint a fiatalokat meg kell ismertetni az innováció és a kreativitás szerepével a modern cukrászatban.
A szemet gyönyörködtető díszasztal látványa arról tanúskodott, hogy sikerült a résztvevők látásmódját kiszélesíteni és új gondolatok, ötletek csíráját elültetni bennük.
A tanfolyam végén ezúttal is minden résztvevő megkapta a KOVÁSZ felirattal ékesített cukrászkabátot és a programon való részvételéről szóló tanúsítványt. Novemberben ismét külföldi trénereket láthatott vendégül az ipartestület. A Magyar Zeelandia Kft. szervezésében Emmanuel Hamon cukrászmester prémium minőségű Luker csokoládék felhasználásával alkotott fantasztikus desszertcsodákat az érdeklődők előtt.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/12/Emmanuel-Hamon_opt-300x200.jpeg)
…Emmanuel Hamon,
Ezt a bemutatót is rendkívüli figyelem kísérte, két napon keresztül több mint ötven kolléga inspirálódott és merített ötleteket a receptekből, ők kivétel nélkül elismerésüket fejezték ki a mesternek és a szervezőknek egyaránt.
A karácsonyi ünnepek előtt igazán nagy érdeklődésre számíthatott Claudio Perrando olasz pékmester prezentációja, aki a Desszert Egyetem szervezésében az igazi panettone – az olasz karácsonyi kalács – elkészítésének titkaiba avatta be a résztvevőket. Az óriási érdeklődés nem is maradt el, a kiváló termékek igazán lenyűgözték a jelenlévőket.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/12/Claudio-Perrando_opt-300x169.jpeg)
…és Claudio Perrando
//
A fenti cikk a Trade magazin 2021/12-01. számában is megjelent.
Kapcsolódó cikkeink
Statisztikák tükrében
Helyzetkép a cukrászdákból – Nehéz szemeszter elé nézhetünk címmel tartott…
Tovább olvasom >Vas vármegyei cukrászdzsembori
Szeptember végén verőfényes napsütés és vendégszerető házigazdák fogadták a háromnapos…
Tovább olvasom >Az év bejglijei
A Magyar Cukrász Ipartestület az idén ötödik alkalommal hirdette meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
A nyár a Balatoné
Az idei nyáron a teljes magyarországi vendégéjszakák majdnem harmadát a…
Tovább olvasom >Új Guinness rekord: 112 méteres Dobos-torta készült!
Guiness rekordot döntöttek a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Dobos C.…
Tovább olvasom >Az MVI ismét a TOP10 legbefolyásosabb szakmai szervezet között
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) 2025-ben ismét bekerült a turizmus…
Tovább olvasom >