Csomagolás krumplihéjból
Különleges csomagolást tervezett néhány milánói dizájner a hasábburgonyának: a csomagolóanyag krumplihéjból készült.
A csomagolás három milánói egyetemista projektjéből született, akik „fenntartható dizájn / termékinnovációhoz használható anyagok és új technológiák” nevű kurzusuk részeként kezdek el kísérletezni.
A „The peel saver”-nek elkeresztelt dizájn tölcsér alakú, ebbe tehetik a frissen sült krumplit a street foodosok és a gyorséttermek. Ezáltal rengeteg hagyományos csomagolóanyagot lehet megspórolni, következésképp az ebből keletkező hulladék is arányosan csökkenne.
Ha a sültkrumpli elfogyott a tölcsérből, kiválóan alkalmas akár állateledelnek, akár – bejutva a talajba – növényi tápanyagnak.
Sprinwise
Kapcsolódó cikkeink
Ismerjük meg az energia körforgását a Coca-Cola segítségével!
A Coca-Cola Magyarország elkötelezett a fenntarthatóság és a tudatos fogyasztás…
Tovább olvasom >Csak a mentes
Februárban ismét a METRO Gasztroakadémia adott otthont az idén 6. alkalommal…
Tovább olvasom >Visszaváltási díjas rendszer január 1. után
Az Európai Unió 2015-ben kezdett bele a hulladékgazdálkodással kapcsolatos, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hét trend, amely 2024-ben az in-store marketingre és a kereskedelmi dizájnra hatással lesz
A fogyasztók figyelmének megragadása és megtartása évről évre egyre nehezebbnek tűnik.…
Tovább olvasom >2024 a kihívások éve a dohányipar és dohány-kiskereskedelem számára
A gazdasági nehézségek ellenére várhatóan növekedett a dohány-kiskereskedelem éves árbevétele…
Tovább olvasom >Megjelent a Trade magazin legújabb száma!
A digitális verzió ezúttal is bővített formában jelent meg, és olvasható a levél…
Tovább olvasom >