Csomagolás krumplihéjból
Különleges csomagolást tervezett néhány milánói dizájner a hasábburgonyának: a csomagolóanyag krumplihéjból készült.
A csomagolás három milánói egyetemista projektjéből született, akik „fenntartható dizájn / termékinnovációhoz használható anyagok és új technológiák” nevű kurzusuk részeként kezdek el kísérletezni.
A „The peel saver”-nek elkeresztelt dizájn tölcsér alakú, ebbe tehetik a frissen sült krumplit a street foodosok és a gyorséttermek. Ezáltal rengeteg hagyományos csomagolóanyagot lehet megspórolni, következésképp az ebből keletkező hulladék is arányosan csökkenne.
Ha a sültkrumpli elfogyott a tölcsérből, kiválóan alkalmas akár állateledelnek, akár – bejutva a talajba – növényi tápanyagnak.
Sprinwise
Kapcsolódó cikkeink
A MOHU az élelmiszer-hulladékok gyűjtésében is jelentős fejlesztéseket hajt végre
A szelektív hulladékgyűjtést ösztönző programja keretében országszerte több mint egymillió…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Nagy Miklós: „Túl gyors tempót diktál az EPR-rendszer”
A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) 2023-as bevezetésével az iparági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mesterséges intelligenciával küzd a brit Co-op 40 millió fontnyi vesztesége ellen
A brit Co-op szupermarketlánc mesterséges intelligenciát (AI) alkalmaz a tolvajok…
Tovább olvasom >Íz és minőség nélkül nem maradnak versenyben a növényi alapú márkák
Ian Hepburn, a Flora Food Group marketingigazgatója figyelmeztetett: a növényi…
Tovább olvasom >Elmarad a Kroger és az Albertsons egyesülése
Az Albertsons bejelentette, hogy felbontja a Krogerrel kötött, 25 milliárd…
Tovább olvasom >