Csökkenti sajátmárkás húshelyettesítői árát a holland Jumbo
A holland Jumbo kiskereskedelmi vállalat csökkentette a saját márkás húshelyettesítő termékek árát, hogy azok összhangba kerüljenek állati eredetű húsok áraival.
A Jumbo úgy véli, a lépés segít a vásárlóknak a növényi alapú és vegetáriánus opciók kiválasztásában.
A kezdeményezéssel a kiskereskedő ösztönözni törekszik a növényi alapú táplálkozást, ugyanis legkésőbb 2030-ra azt szeretné, ha a kínálatában szereplő fehérjetermékek 60%-a növényi alapú lenne.
A Jumbo saját márkás húshelyettesítőinek választéka több tucat termékből – így csirkehúsrészekből, vegán húspogácsákból és különböző burgerekből – áll.
A kiskereskedő szerint az ár az egyik akadálya annak, hogy a fogyasztók növényi eredetű húshelyettesítőt válasszanak.
A kiskereskedő emellett olyan növényi alapú termékeket is felvett a kínálatába, mint a csicseriborsós tésztaszósz, a babos tésztaszósz, a különböző szója túró- és joghurtváltozatok és a borsóital.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Klasszikus holland márkák eladására készül az Unilever
Az Unilever olyan klasszikus holland márkák eladását fontolgatja, mint az…
Tovább olvasom >Növényi alapú pop-up üzletet nyitott az Impossible Foods Chicagóban
Impossible Quality Meats néven nyitotta meg az Impossible Foods pop-up koncepcióját Chicago Uptown…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >