Csak minden ötödik ausztrál eszik naponta húst
A Toluna új kutatásából kiderül, hogy csökkenőben van az ausztrálok húsfogyasztása, a válaszadók mindössze 20%-a eszik naponta húst. Bár a felmérés mintája viszonylag kicsi volt – mindössze 1026 ember –, az eredmény önmagáért beszél.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
A tanulmány a húsfogyasztás mérséklésének legfőbb okát az egészségügyi aggályokban (65%), az anyagi megfontolásokban (a hús ára) (40%), a környezetvédelmi (30%) és az erkölcsi aggályokban (12%) látja.
Sej Patel, a Toluna Australia igazgatója szerint a vásárlók számára az egészség a legfontosabb, amit a kiskereskedőknek figyelembe kell venniük. Úgy látja, hogy noha az ausztrálok minimális arányban követnek jelenleg vegán étrendet, meglepően sokan csökkentik aktívan a húsfogyasztásukat, és szeretnének hús helyett növényi alapú húsalternatívákat fogyasztani.
A tanulmány szerint az ausztrálok szeretnének a jelenleginél egészségesebben táplálkozni, a válaszadók 69%-a szeretné, ha étrendje a jövőben „nagyon egészséges” lenne. Minden negyedik válaszadó nyilatkozott úgy, hogy már kipróbálta a növényi alapú húsalternatívákat, és többségük a jövőben is vásárolna ilyeneket.
A pandémia is komoly akadályozó tényezőnek bizonyult: a többség azt állította, hogy hatással volt általános egészségi állapotára és az egészséges táplálkozáshoz való hozzáállására. //
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Megnőtt a vegán ételek iránti kereslet a brit reptereken
Az Egyesült Királyság legnagyobb, a London Stansted, az East Midlands…
Tovább olvasom >Sok sót tartalmaznak és drágák az új generációs növényi alapú húsok
Míg a növényi alapú húshelyettesítők nagy többsége a hússal szemben…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >