Magazin: Nekünk is tanul a gyerek
Csak elsőre tűnik közhelyesnek a gyermekek számára indított főzőtanfolyam; a téma sok szempontból lehet érdekes egy ország gasztronómiai fejlődése szempontjából. Nemrégiben a német szakácsszövetség indított ilyen képzést azzal a céllal, hogy már általános iskolás korukban a tudatos táplálkozás irányába ösztökéljék a gyerekeket. A szakemberek megismertetik tanulóikat az élelmiszerekkel, a fogások alapanyagaival és elkészítésük módjával is – mindezt természetesen úgy, hogy a foglalkozások örömteli játéknak, és ne unalmas tanórának tűnjenek.Nem a „főzőkanál-használat” a fő téma: a gyerekek kirándulásokat tesznek, például egy spárgatermesztő gazda birtokára, és ott elkészítenek egy igazi ínyencmenüt. A témák között szerepelnek még a fűszernövények, a zöldségek (ennek keretében egy bioudvarba látogatnak el) és a gombák – ez utóbbi pedig egy erdei túrát foglal magába.
A szülők által is gyorsan megkedvelt akcióról, annak tapasztalatairól a programban dolgozó szakácsok kollégáikat és az iskolákat is készséggel tájékoztatják. A projektet nemcsak az MNGSZ figyelmébe ajánljuk jó szívvel!. //
Kapcsolódó cikkeink
Drágább lesz idén a vegán grillezés Németországban
7%-kal emelkedett a vegán grilltermékek ára Németországban a 2024-es évhez…
Tovább olvasom >Németországban a vártnál jelentősebben lassult a kiskereskedelmi forgalom növekedése májusban
Az elemzők által becsültnél erőteljesebben lassul a kiskereskedelmi forgalom növekedése…
Tovább olvasom >Tíz év alatt megduplázódott az eper ára
Míg 2015-ben még 3,94 eurót kellett fizetni egy kilogramm hazai…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Egyre többen választják idén a Balatont Horvátország helyett – de nem dőlhetnek hátra a vendéglátósok
Bár erős forgalommal kecsegtet a 2025-ös nyári szezon a Balatonnál,…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >