Chicagói üzemével kereskedelmi méretűre növeli az Upside Foods a sejttenyésztett hús előállítását

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 09. 18. 09:55

Chicagóban hozza létre az Upside Foods első sejttenyésztett húst kereskedelmi méretekben előállító üzemét, a Rubicont, így kívánva bővíteni kereskedelmi kínálatát, fokozni a méretezhetőséget és csökkenteni a termelési költségeket. Az üzem darált, setjtenyésztett csirkehús-termékek előállításával kezdi meg kereskedelmi tevékenységét, ami a tervek szerint az elkövetkező időkben más állatfajokkal és egész húsokkal egészül ki.

Az Illinois állambeli Glenview-ban található legutóbbi létesítmény szintén a sejttenyésztett hústermékek nagyüzemi előállítására, forgalmazására és értékesítésére fog összpontosítani.

A több mint 140 millió dolláros tervezett beruházással megvalósuló középnyugati bővítés a cég szerint 75 új munkahelyet teremt a raktározás, a logisztika, a biofeldolgozás, az élelmiszer-előállítás és más kereskedelmi feladatok területén.

– Azzal, hogy üzemünket e régióban hoztuk létre, lehetőségünk nyílik figyelemre méltó tehetségekkel együtt dolgozni egy virágzó innovációs ökoszisztémában, valamint a jelentős múltra visszatekintő hústermelés hagyományait hasznosítani– mondta el Dr. Uma Valeti, az Upside Foods vezérigazgatója és alapítója, aki köszönetet mondott a telephelyválasztási folyamat során állami, megyei és helyi szinten kiépült együttműködésért és partnerségért is.

Food Ingredients First

Kapcsolódó cikkeink