Chicagói üzemével kereskedelmi méretűre növeli az Upside Foods a sejttenyésztett hús előállítását
Chicagóban hozza létre az Upside Foods első sejttenyésztett húst kereskedelmi méretekben előállító üzemét, a Rubicont, így kívánva bővíteni kereskedelmi kínálatát, fokozni a méretezhetőséget és csökkenteni a termelési költségeket. Az üzem darált, setjtenyésztett csirkehús-termékek előállításával kezdi meg kereskedelmi tevékenységét, ami a tervek szerint az elkövetkező időkben más állatfajokkal és egész húsokkal egészül ki.
Az Illinois állambeli Glenview-ban található legutóbbi létesítmény szintén a sejttenyésztett hústermékek nagyüzemi előállítására, forgalmazására és értékesítésére fog összpontosítani.
A több mint 140 millió dolláros tervezett beruházással megvalósuló középnyugati bővítés a cég szerint 75 új munkahelyet teremt a raktározás, a logisztika, a biofeldolgozás, az élelmiszer-előállítás és más kereskedelmi feladatok területén.
– Azzal, hogy üzemünket e régióban hoztuk létre, lehetőségünk nyílik figyelemre méltó tehetségekkel együtt dolgozni egy virágzó innovációs ökoszisztémában, valamint a jelentős múltra visszatekintő hústermelés hagyományait hasznosítani– mondta el Dr. Uma Valeti, az Upside Foods vezérigazgatója és alapítója, aki köszönetet mondott a telephelyválasztási folyamat során állami, megyei és helyi szinten kiépült együttműködésért és partnerségért is.
Kapcsolódó cikkeink
Európában elsőként Nagy-Britanniában engedélyezték a sejttenyésztett húst állateledelként
Nagy-Britanniában engedélyezték a laboratóriumi hús állateledelként való felhasználását, így ez…
Tovább olvasom >Leépít az Upside Foods
A sejttenyésztett húst előállító vállalat a „bizonytalan makrokörnyezetre” hivatkozva tervez…
Tovább olvasom >Fenntartható fehérjékre szakosodott központot nyitott a Bezos Earth Fund Észak-Karolinában
A Bezos Earth Fund bízik abban, hogy a North Carolina…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >