Célba ért a Henkel által támogatott Opel Dakar Team

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 22. 11:10

Tizenkettedik alkalommal nézett szembe a legsikeresebb magyar tereprali versenyző, Szalay Balázs és csapata a Dakar-rali kihívásaival. Az Opel Dakar Team stratégiai partnereként a Henkel Magyarország szakemberei gyakorlati segítséget is nyújtottak ahhoz, hogy a meglazult csavarok, az elkopott csapágyak, a sérült tömítések, a törött szélvédők vagy egyéb váratlan meghibásodások ne hátráltassák a csapatot a dél-amerikai versenyen.

A 2013-as Dakar-ralinak ugyanaz a három ország adott otthont, mint az előző évben: Peru, Argentína és Chile. A viadal történetében először azonban a mezőny sivatagi szakaszokkal kezdett Peruban. A több mint 8000 kilométeres út során miután a versenyzők megküzdöttek az Atacama-sivataggal, át kellett kelniük az Andokon és egy rövid chilei látogatást követően Argentína különböző terepeihez kellett alkalmazkodniuk, hogy végül ismét visszatérjenek az Atacama-sivatag extrém körülményei közé, mielőtt január 20-án elérték Santiago de Chilét.

A Dakar-rali ideális lehetőséget nyújt a Henkel számára, hogy bizonyítsa márkái magas színvonalú minőségét, hiszen ez a verseny évről-évre a legnehezebb és legváltozatosabb terepeken zajlik. Dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a Henkel 2007 óta működik együtt Szalay Balázzsal és az Opel Dakar Teammel, mely együttműködés keretében a versenyzők a vállalat kozmetikai és a ragasztás technológiai márka nagykövetei. Emellett a Henkel szakemberei már a felkészülés időszakában is szakmai segítséget nyújtottak, és gyakorlati tanácsokat adtak ahhoz, hogy a vállalat ipari ragasztás technológiai termékei hogyan tudnak minél hatékonyabban segíteni az éles helyzetekben.

Jó példa erre a Loctite anaerob csavarrögzítője, amely tartós kötést biztosít akkor is, amikor már a mechanikus eszközök csődöt mondtak. Az autók és kamionok szélvédőinek sérülései könnyen javíthatók a Teroson speciálisan szélvédőkre kifejlesztett ragasztóival, amelyek rendkívül gyorsan megszáradnak, így a javítás után azonnal folytatható a verseny. Ezek a termékek az elmúlt évek során számtalan éles helyzetben bizonyították, hogy az extrém körülmények sem jelentenek számukra akadályt, és mára a megbízható minőség szinonimái lettek az autógyártók és szerelők számára világszerte.

Az idei futamon az Opel Dakar Team tagjai a Henkel Magyarország ipari ragasztóanyagok területről a Loctite és a Teroson, a lakossági ragasztók közül a Loctite Super Attak, a kozmetikai területről a Fa Men, és a Schwarzkopf márkák nagykövetei voltak.

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős ezúttal is sikeresen vette az akadályokat, és a zárónap nagy hajráját követően a 24. helyen végzett összetettben. Szalay Balázs eddigi tizenkét Dakarjából immár nyolcadszor ért célba, Bunkoczival közösen pedig hetedszer, azaz 2004 óta tartó közös versenyzésük során minden alkalommal eredményesen zárták a világ legnehezebb terepversenyét.

Kapcsolódó cikkeink