Carrefour Belgium: 25%-kal kevesebb só a kenyérben
A Carrefour Belgiumban bejelentette, hogy a kereskedelmi vállalatcsoport „Act for Food” kezdeményezése keretében 25 százalékkal csökkentette kenyereinek sótartalmát, így kínálva vásárlóinak egészséges élelmiszereket. A belgák átlagosan napi 10 gramm sót fogyasztanak, ami 5 grammal több a WHO által javasol maximális mennyiségnél.
A Carrefour üzletekben kapható kenyerek íze változatlan marad, és a spanyol Formentera szigetről származó tengeri ásványok kombinációját használó ún. Posidonia folyékony sóval kerülnek ízesítésre. Ez a só a normál sónál 32%-kal kevesebb, kb. 8%-nyi nátriumot tartalmaz.
A következő lépés egy sor további termékkategória – így készételek és szószok, mártások – sótartalmának mérséklése lesz.
Kapcsolódó cikkeink
Vasárnapi nyitvatartással erősítene a Carrefour Belgiumban
A Carrefour Belgiumban működő saját üzleteit – 44 szupermarketet és…
Tovább olvasom >Nagy István: a mindennapi kenyeret és a gazdák megélhetését nem lehet veszélyeztetni
A mindennapi kenyeret és a gazdák megélhetését nem lehet veszélyeztetni,…
Tovább olvasom >Nagy István: a Magyarok kenyere program a magyar gazdák hálaadása
A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar…
Tovább olvasom >További cikkeink
Németországban havi szinten lassult, éves összevetésben gyorsult a nagykereskedelmi árak emelkedése februárban
Németországban februárban havi szinten lassult, éves összevetésben gyorsult a nagykereskedelmi…
Tovább olvasom >Egyensúly és szépség a mindennapokban – A Balance by Béres Alexandra termékei már elérhetők a Rossmannban
Béres Alexandra Balance márkája új szépségápolási termékekkel debütált a Rossmannban,…
Tovább olvasom >Március 14-én fogyasztóvédelmi napot tartanak az Auchan áruházak
Az Auchan Magyarország 2017-től a Covid járvány megjelenéséig minden évben…
Tovább olvasom >