Carrefour Belgium: 25%-kal kevesebb só a kenyérben
A Carrefour Belgiumban bejelentette, hogy a kereskedelmi vállalatcsoport „Act for Food” kezdeményezése keretében 25 százalékkal csökkentette kenyereinek sótartalmát, így kínálva vásárlóinak egészséges élelmiszereket. A belgák átlagosan napi 10 gramm sót fogyasztanak, ami 5 grammal több a WHO által javasol maximális mennyiségnél.
A Carrefour üzletekben kapható kenyerek íze változatlan marad, és a spanyol Formentera szigetről származó tengeri ásványok kombinációját használó ún. Posidonia folyékony sóval kerülnek ízesítésre. Ez a só a normál sónál 32%-kal kevesebb, kb. 8%-nyi nátriumot tartalmaz.
A következő lépés egy sor további termékkategória – így készételek és szószok, mártások – sótartalmának mérséklése lesz.
Kapcsolódó cikkeink
Trendek jönnek-mennek, de a kenyér marad – a magyarok többsége a kovászosra esküszik
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Túl a kenyéren – Globális frontvonalak az alapélelmiszer-piacon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ősgabonák és valódi kovász: új kihívással indul az ünnepi kenyérszezon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Így alakul a PENNY nyitvatartása az októberi és novemberi ünnepnapokon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Megérkezett a tudatos bőrápolás kézikönyve a Rossmanntól és a Krémmániától
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Antimikrobiális anyagot mutatott be az LG a németországi K Show-n
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >