Bővült a Magyar Élelmiszerkönyv
A jogalkotók kiegészítették a 1BB52/2009 (XI.12) évi FVM rendeletet, a füstöltfűszerpaprika-őrleményről szóló 41-es melléklettel. Ez a március 25-én kihirdetett 8/2020-as agrárminiszteri rendelet tette meg, mely március 28-ától lépett életbe.
kép: rubinpaprika.hu
A füstöltfűszerpaprika-őrlemény is bekerült a Magyar Élelmiszerkönyvbe, írta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A 8/2020-as agrárminiszteri rendelet a következő, kötelezően betartandó minőségi paramétereket határozta meg a füstöltfűszerpaprika-őrlemények tekintetében:
A rendeletben meghatározott paraméterektől eltérő termékek 2022. március 28-áig, előállíthatóak, és a minőségi idejük lejártáig forgalomba hozhatóak. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
A csemegeszőlő jól bírja a klímaváltozást
A gyümölcstermesztés egyre inkább kihívásokkal küzd a változó időjárás miatt,…
Tovább olvasom >Idén is több tízmilliárd forint kárt előzőtt meg az országos jégkármérséklő rendszer
A rendkívül zivataros időjárás ellenére jóval kevesebb jégkár volt hazánkban,…
Tovább olvasom >A csemegeszőlő lehet a klímaváltozás egyik nyertese
Miközben a gyümölcstermesztés a hektikus időjárási körülmények miatt egyre kiszámíthatatlanabbá…
Tovább olvasom >További cikkeink
„Út a gazdasági semlegességhez” – keleti vagy nyugati nyitás?
A kormányzat gazdasági stratégiájának és kommunikációjának lassan 15 éve fontos…
Tovább olvasom >GVH: A mesterséges intelligencia alkalmazása növelheti a magyar vállalkozások versenyképességét
Versenyhátrányt okozhat a kis- és középvállalkozások számára a mesterséges intelligencia…
Tovább olvasom >Az EXIM eddig mintegy 1000 milliárd forintot folyósított a Baross Gábor hitelprogramban
Az EXIM Magyarország a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram teljes, 1200…
Tovább olvasom >