Bővült a Magyar Élelmiszerkönyv
A jogalkotók kiegészítették a 1BB52/2009 (XI.12) évi FVM rendeletet, a füstöltfűszerpaprika-őrleményről szóló 41-es melléklettel. Ez a március 25-én kihirdetett 8/2020-as agrárminiszteri rendelet tette meg, mely március 28-ától lépett életbe.
kép: rubinpaprika.hu
A füstöltfűszerpaprika-őrlemény is bekerült a Magyar Élelmiszerkönyvbe, írta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A 8/2020-as agrárminiszteri rendelet a következő, kötelezően betartandó minőségi paramétereket határozta meg a füstöltfűszerpaprika-őrlemények tekintetében:
A rendeletben meghatározott paraméterektől eltérő termékek 2022. március 28-áig, előállíthatóak, és a minőségi idejük lejártáig forgalomba hozhatóak. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
A nyúlhús piaca: nemzetközi trendek és hazai kihívások
A nyúlhús az egyik legegészségesebb fehérjeforrás, hiszen alacsony zsírtartalommal, magas…
Tovább olvasom >A mentes termékek piacán indítana felmérést a NAK munkacsoportja
Komplex felmérést indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a mentes termékek…
Tovább olvasom >NAK- FruitVeB: nőtt a hajtatott zöldségtermesztés versenyképessége
Az elmúlt években a támogatási konstrukcióknak és a kedvező hitellehetőségnek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >Árrésstop kontra áfacsökkentés: megoldás az inflációra vagy politikai viták terepe?
A kormány március közepétől életbe léptette az árrésstopot, amely szerint…
Tovább olvasom >