Bővült a Magyar Élelmiszerkönyv
A jogalkotók kiegészítették a 1BB52/2009 (XI.12) évi FVM rendeletet, a füstöltfűszerpaprika-őrleményről szóló 41-es melléklettel. Ez a március 25-én kihirdetett 8/2020-as agrárminiszteri rendelet tette meg, mely március 28-ától lépett életbe.
kép: rubinpaprika.hu
A füstöltfűszerpaprika-őrlemény is bekerült a Magyar Élelmiszerkönyvbe, írta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A 8/2020-as agrárminiszteri rendelet a következő, kötelezően betartandó minőségi paramétereket határozta meg a füstöltfűszerpaprika-őrlemények tekintetében:
A rendeletben meghatározott paraméterektől eltérő termékek 2022. március 28-áig, előállíthatóak, és a minőségi idejük lejártáig forgalomba hozhatóak. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Gazdag zöldségkínálattal találkozhatnak a fogyasztók a húsvét előtti időszakban
Bőséges zöldségkínálattal várják a vásárlókat a hazai boltok, a hazai…
Tovább olvasom >Az európai piac több mint felének kiszolgálására is elegendő a magyar tormatermés
A húsvét közeledtével minden évben ugrásszerű növekedésnek indul a különböző…
Tovább olvasom >„Az idei év legfontosabb feladata a tudásátadás” – Interjú Papp Zsolttal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökével
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2025-ben kiemelt célként tűzte ki az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >