Bővült a Magyar Élelmiszerkönyv
A jogalkotók kiegészítették a 1BB52/2009 (XI.12) évi FVM rendeletet, a füstöltfűszerpaprika-őrleményről szóló 41-es melléklettel. Ez a március 25-én kihirdetett 8/2020-as agrárminiszteri rendelet tette meg, mely március 28-ától lépett életbe.
kép: rubinpaprika.hu
A füstöltfűszerpaprika-őrlemény is bekerült a Magyar Élelmiszerkönyvbe, írta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A 8/2020-as agrárminiszteri rendelet a következő, kötelezően betartandó minőségi paramétereket határozta meg a füstöltfűszerpaprika-őrlemények tekintetében:
A rendeletben meghatározott paraméterektől eltérő termékek 2022. március 28-áig, előállíthatóak, és a minőségi idejük lejártáig forgalomba hozhatóak. (agrarszektor.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Új fejezet a Magyar Élelmiszerkönyvben – a Tej Terméktanács üdvözli a trappista sajt minőségi szabályozását
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Szigor jön a trappista és a vadkovászos fronton – új rendelet védi a vásárlókat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kisüzemi söreink
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Infláció: a várt emelkedés helyett stagnálás – 4,3% éves ráta, 3,9% maginfláció
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Díjat nyert a HEINEKEN Hungária „Net Zero Production” karboncsökkentési programja
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Lelki egészség világnapa: minden második dolgozó stresszel küzd, így védekezhetünk a kiégés ellen
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >