Bor, mámor… Bénye Karácsonyi borvásár a Millenáris Fogadóban
A különleges hangulatáról, egyedi kulturális és gasztronómiai kínálatáról ismert erdőbényei Bor, mámor, Bénye fesztivál borászai 2012. november 30-án pénteken a Millenáris Fogadó Galériáján 17:00 órától várják mindazokat, akik korábban már jártak a bájos hegyaljai faluban és azokat is, akik még csak most ismerkednének az erdőbényei borokkal és borászokkal. A tokaji édes és száraz borokhoz illő finom falatokat Fűszeres Eszter gasztroblogger készíti, a jazz zenéről a Concerto Hanglemezbolt gondoskodik, amit Tóth Viktor szaxofonjátéka fűszerez.
Tokaj-Hegyalja évszázadokkal ezelőtt az édes borairól vált világszerte ismertté. A varázslatos természeti környezetben fekvő aprócska faluban, Erdőbényén készülnek évszázadok óta a környékbeli borászatokat kiszolgáló tölgyfahordók. A településbe új életet lehelnek tehetséges, fiatal borászai akik kiváló, minőségi száraz borokat is készítenek: ásványos furmintokat, mézes hárslevelűket, és bódító illatú, sárga muskotályokat. Az édes borok ma már könnyedebb stílusúak, mint korábban, a borok édességét szép savak varázsolják elragadó harmóniává. Régebben ezeket a borokat kizárólag desszertekhez, vagy desszertborként kínálták, de érdemes más ételekkel is kipróbálni őket – és erre a közelgő ünnep kiváló alkalom – például kacsa és libasülttel, tengeri halakkal, sajtokkal, pástétomokkal és egzotikus fűszerekkel – gyömbérrel, kurkumával, chilivel – készült ételekkel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Eljött az érdekelt felek kapitalizmusának ideje
A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) taggyűlése az…
Tovább olvasom >Fókuszban a vezetés és kommunikáció a pandémia alatt (Lakatos Zsófiával a Davosi Online Kommunikációs Csúcstalálkozón)
„Vezetés a viharos időkben” címet viseli az idei Davosi Online…
Tovább olvasom >Hogyan lehet a TikTokon hirdetni?
Mindent megtudhatunk az ingyenes webináriumon, 2021. február 24-én, 14:00 órakor…
Tovább olvasom >