Bill Gates szerint „a jövő növényi alapú”
A Microsoft egykori főnöke, Bill Gates a növényi alapú hús etikai és környezetvédelmi előnyeit üdvözölte legújabb podcast-beszélgetésében.
A cikk a Trade magazin 2023/10. lapszámában olvasható.
Bill Gates nemrégiben a Grammy-díjas Ahmir „Questlove” Thompsonnal beszélgetett a művész Unconfuse Me című podcastjában.
A beszélgetésben Thompson kifejtette véleményét, miszerint a növényi alapú élelmiszerek jelentik „a jövőt”, amivel a techmogul is egyet értett.
Bill Gates szerint nagyszerű, hogy a növényi alapú élelmiszerek állatkínzásmentesek, de talán ennél is fontosabbnak véli az éghajlati szempontot, amellyel kapcsolatban a legnagyobb kihívást szerinte a műtrágya és a szarvasmarhatartás jelenti, és ezzel a többség valószínűleg kevéssé van tisztában.
Bill Gates optimista az olyan márkák jövőjét illetően, mint az Impossible Foods, amelybe befektetett, mert azok „megfelelő ütemtervvel” rendelkeznek.
Nem ez az első alkalom, hogy Gates pozitívan nyilatkozik a növényi alapú húsok jövőjéről. Az egykori Microsoft-főnök még 2020-ban kóstolt a YouTube-sztár Mark Roberrel együttműködve két húsmentes márkát és a Dick’s Drive-In marhahúsos hamburgerét. Már akkor is kifejtette, hogy a minőség egyre jobb lesz, és a növényi alapú élelmiszereket fejlesztők még nem végeztek az innovációval, hiszen azt állítják, a növényi húst nem lehet majd megkülönböztetni a valóditól. //
Kapcsolódó cikkeink
Erőteljes növekedés előtt a növényi alapú étrend-kiegészítők piaca
A növényi alapú étrend-kiegészítők globális piaca a 2025-ös 27,52 milliárd…
Tovább olvasom >Ugrásszerűen nő az alternatívfehérje-szabadalmak száma
A Good Food Institute a maga nemében első és egyedülálló…
Tovább olvasom >Közös növényi újdonságokat dob piacra a PepsiCo és a NotCo Chilében
A PepsiCo és a chilei NotCo együttműködésének eredményeként két új,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >Tudatos táplálkozás – az okos döntések számítanak, nem a szigorú szabályok
Továbbra sem érzik a fogyasztók, hogy enyhülne rajtuk a magas…
Tovább olvasom >Falusi romantika Budapest szívében: megnyitott a Puli és Juhász pesti csárda a belvárosban
Harcsapaprikás, túrós csusza és aranygaluska – juhászbölcsességgel tálalva, puli-lelkesedéssel fűszerezve.…
Tovább olvasom >