Halban nagy!

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 07. 24. 10:38

Szűcs Dániel, a BGE KVIK hallgatója nyerte a neves francia Olivier Roellinger szakácsverseny kelet-európai régiós hallgatói kategóriáját. A verseny „témája” a fenntartható fejlődés keretében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei voltak. A szervezők célja a fenntarthatóság népszerűsítése, a veszélyeztetett tengeri élőlények, halak és egyéb fajok megőrzése. A megmérettetésen korábban csak francia és spanyol fiatal szakácsok vettek részt, a szervezők első ízben 2016-ban terjesztették ki európai szintűre az elődöntőket – 30 ország részvételével.

Halban-nagy

A versenyen összesen 4 európai régió versenyzői mérték össze tudásukat, amelyeken ugyanazt az ételt kétféle módon kellett elkészíteni. A professzionális recept szerinti étel – alapanyagul a magyar hallgató a rombuszhalat és a szicíliai garnélát választotta – elkészítésére két és fél óra, míg a „háziasszonyira” fél óra állt rendelkezésre.

Szűcs Dániel felkészülését dr. Sándor Dénes, a BGE KVIK Vendéglátás Intézeti tanszékvezető-helyettese irányította.

Kapcsolódó cikkeink