Halban nagy!
Szűcs Dániel, a BGE KVIK hallgatója nyerte a neves francia Olivier Roellinger szakácsverseny kelet-európai régiós hallgatói kategóriáját. A verseny „témája” a fenntartható fejlődés keretében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei voltak. A szervezők célja a fenntarthatóság népszerűsítése, a veszélyeztetett tengeri élőlények, halak és egyéb fajok megőrzése. A megmérettetésen korábban csak francia és spanyol fiatal szakácsok vettek részt, a szervezők első ízben 2016-ban terjesztették ki európai szintűre az elődöntőket – 30 ország részvételével.
A versenyen összesen 4 európai régió versenyzői mérték össze tudásukat, amelyeken ugyanazt az ételt kétféle módon kellett elkészíteni. A professzionális recept szerinti étel – alapanyagul a magyar hallgató a rombuszhalat és a szicíliai garnélát választotta – elkészítésére két és fél óra, míg a „háziasszonyira” fél óra állt rendelkezésre.
Szűcs Dániel felkészülését dr. Sándor Dénes, a BGE KVIK Vendéglátás Intézeti tanszékvezető-helyettese irányította.
Kapcsolódó cikkeink
Fiatal szakácsok versenye
A 2024–25-ös S. Pellegrino Young Chef Academy versenyre 30 év alatti…
Tovább olvasom >Fiatal séfek világversenye
Egy szingapúri fiatal séf kapta a közönségdíjat a S.Pellegrino Young…
Tovább olvasom >Hotelmenedzsment-utánpótlás
A BGE KVIK a harmadik alkalommal indított csapatot a ServiceCenter4Hospitality…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drasztikus az áremelkedés a Balatonnál
A Balaton környéki szállások árai idén átlagosan 10%-kal nőttek az…
Tovább olvasom >Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >Turisztikai versenyképességet erősítő támogatási program indul 15 milliárdos keretösszeggel
A turisztikai ágazati szereplők versenyképességét erősítő támogatási program indul: a…
Tovább olvasom >