Bemutatták a világ első alkoholos szőlőjét

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 04. 08. 11:15

Génmódosító technológiával hoztak létre alkoholos szőlőt a Slosh Education Institute tudósai – írja az agrotrend.hu.

 

Akár 10 százalékos szesztartalommal is büszkélkedhet az alkoholos szőlő

A Grape nevű szakfolyóiratban publikált tanulmányuk szerint a megbolondított variáns teljes érettségi fokán 7-10 százalékos szesztartalommal büszkélkedhet, írja a Store Insider.

Antonio Inebriado, a projekt vezetője a FoodBevnek úgy nyilatkozott, hogy a szőlő turmixok vagy sós ételek összetevőjeként, vagy akár magában, önálló nassolnivaló gyanánt fogyasztva is élvezhető.

A génmódosítás technológiájára a társadalom meghatározott csoportjai továbbra is erős bizalmatlansággal tekintenek, és valószínűleg a támogatók között is akadnak olyanok, akik nem feltétlenül a szeszes gyümölcsöt tartják a módszer legígéretesebb alkalmazási területének.

Akárhogy is van, a pszichoaktív szőlő állítólag már 2023-ban felbukkanhat a kiskereskedelemben, és így a fogyasztók hamarosan már saját közvetlen tapasztalataik alapján is véleményt formálhatnak a kérdésben.(agrotrend.hu)

Kapcsolódó cikkeink