Bemutatkozik a Samsung Extra széles alulfagyasztós hűtőszekrénye

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 04. 03. 08:35

A Samsung bejelentette az új Extra széles alulfagyasztós hűtőszekrényének európai bevezetését. A hűtőszekrényt a párizsi „Welcome to BESPOKE AI” (Elérkezett a BESPOKE AI korszaka) nemzetközi rendezvényen mutatták be 2024. április 3-án a Les Pavillon des Étangs-ban. 

„A modern kor igényeinek megfelelően a Samsung egy új hűtőszekrénnyel válaszol arra a jelenségre, hogy az energiahatékonyság fontosabb lett a fogyasztók számára, mint eddig valaha –

mondta Moohyung Lee, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke és a digitális készülékek üzletág ügyfélélmény csoportjának vezetője.

Jelentős K+F erőfeszítéseink révén a Samsung minőség és a felhasználók által nagyra értékelt funkciók mellett energiahatékonyabb lehetőségeket is tudtunk biztosítani. Bízunk benne, hogy a felhasználók a mindennapokban is kihasználják a Samsung új hűtőszekrényének előnyeit.”

Az új, nagy hatékonyságú AI Inverteres kompresszor tervezése során a forgó alkatrészek sugarát megnövelték, ami lehetővé teszi, hogy a hagyományos kompresszorhoz képest 4,1-szer erősebb legyen a tehetetlensége. Ez azt jelenti, hogy a kompresszor hosszabb ideig képes megtartani a teljesítményt, így kevesebb energiát használ fel, miközben a hűtőszekrény hőmérsékletét alacsonyan tartja. A kompresszor az új vezérlési technológiának köszönhetően hozzájárul a zajszint csökkentéséhez is, így akár 5-ször csendesebb, mint a hagyományos modellek.

Ezen felül az Extra széles alulfagyasztós hűtő támogatja a SmartThings Energy energiatakarékos üzemmódját, amely tovább csökkentheti az energiafelhasználást. A SmartThings AI Energia módban a felhasználók könnyedén ellenőrizhetik a napi, heti és havi energiafogyasztást is, és még a havi villanyszámlát is megbecsülhetik. Ha a felhasználás meghaladja a megállapított becslést, az üzemmód előrelátóan is képes energiát megtakarítani, továbbá a használat és a környezet alapján optimalizálhatja a kompresszor sebességét és a leolvasztási ciklus gyakoriságát, biztosítva, hogy a felhasználók hosszabb ideig élvezhessék a friss élelmiszereket.

A Samsung az új modelleket úgy alakította ki, hogy mind kapacitásban, mind kialakításban versenyképes legyen. A szokásosnál szélesebb hűtőszekrény kapacitásának növelésére a korábbi modelleknél bevezetett SpaceMax™ technológiát alkalmazták. A hűtőszekrény térfogatának növelése érdekében vékony falakat és hatékony szigetelést használtak, amely a hőmérsékletet is egyenletesen tartja. Az extra tárolóhely nem befolyásolja a hűtőszekrény külsejét sem, így a meglehetősen kompakt méret több helyet teremt a felhasználók otthonában.

Kapcsolódó cikkeink