Baldaszti’s
Nagy tervekkel és profi csapattal nyitotta meg üzletét egy más területen sikeressé vált fiatal magyar vállalkozó: bisztró és gourmet üzlet is működik neve alatt.
A tulajdonos nem bízott semmit a véletlenre: a Baldaszti’s rendkívül frekventált helyen várja a vendégeket (100 méterre a Lánchíd budai hídfőjétől), a kínálat összeállításához „nagy neveket” alkalmazott, például Mautner Zsófiát, és kreatív séfként megszerezte Segal Viktort, az ismert médiaszakácsot, valamint Harmath Csaba borszakértőt. Markáns koncepció és a magyarosan „nagyvonalú” célcsoport-meghatározás jellemzi az enteriőrjét illetően igencsak újszerű vendéglátóhelyet, amely tudatosan tér el a mai divatirányzatoktól. A feminin hangsúllyal megkomponált hely minden eleméből sugárzik a már-már steril luxus. A Baldaszti’s minden szokatlan módon ötvözi a fényűzést és a (látszólagos) egyszerűséget – így kerül a formatervezett, abrosz nélküli műanyag asztalra a Rosenthal edény, vagy a reggeli étlapra a chilis vajban sült szardíniás, szegfűszeges tükörtojás. A gourmet üzletben kapható csúcsminőségű termékeket is tartalmazó főételek ára 1700–3500 forint, borok pedig palackonként 1–100 ezer forint közötti áron rendelhetők. A Bortársaság borai 12 százalékos dugódíjjal kiegészített polcáron az étteremben is fogyaszthatók. A „demokratikus” árakat tekintve a Baldaszti’s-ban bárki részese lehet a minőségi gasztronómia élményének, ám a környezet maga is egyfajta szűrője lehet a vendégkörnek.
101638.jpg Budapest I., Lánchíd u. 5/7/9.
Tervező: Geppetto belsőépítész-stúdió
Konyhafőnök: Segal Viktor, Fridetzky András
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >„Kényelmi” tálca – A nap képe
A hirtelen mozdulatok sem okozhatnak kárt a Couch Drink +…
Tovább olvasom >