Balatoni borokkal tisztelegtek a szállodai szakácsok, pincérek, portások munkája előtt

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2023. 10. 09. 08:24

A Balatoni Turizmus Szövetség balatoni borokkal ünnepelte Bükfürdőn a turisztikai szegmensben dolgozókat ezen a hétvégén. Az eseményre olyan vendéglátósokat is meghívtak, akiknek nem volt idejük elutazni idén nyáron a Balatonra, mert volt munkájuk bőven ebben a turisztikai régióban. Az akciót a turizmus világnapja alkalmából szervezték.

A Balaton különleges, egyedi bor- és gasztronómiai kínálattal rendelkezik – hangsúlyozták az akcióban

Az esemény helyszínére pincéreket, szakácsokat, szállodai takarítókat, mosogatókat vártak egy koccintásra. Ők azok, akik a háttérben dolgozva, több ezer magyarnak tették lehetővé, hogy nyugodtan, minőségi szolgáltatások közepette tölthessék el nyaralásukat.

„A kampánnyal rá szerettünk volna világítani arra, hogy milyen nehéz, de fontos szakmák húzódnak meg a turizmus hátterében. A bükfürdői eseménnyel természetesen arra is fel szerettük volna hívni a figyelmet, hogy az őszi szezonban érdemes a Balatonra jönniük azoknak is, akik nem tudtak eljönni ide nyáron”

– mondta Éskovács Péter, a Balatoni Turizmus Szövetség tanácsadója.
Mint azt a szakember elmondta, a vendéglátósok mellett, sok cseh turista is megkóstolta a balatoni borokat a helyszínen, a német turistáknak Sopronban, a Budapestre érkező angolszáz turistáknak pedig a Deák tér közelében szerveztek utcai borkóstolókat. Mind a két helyszínen arra hívták fel a figyelmet, hogy néhány napos magyarországi itt tartózkodás alatt, érdemes lehet a Balatonra is eljönni, hiszen az könnyen megközelíthető és különleges, egyedi bor- és gasztronómiai kínálattal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkeink