Ázsia és Európa menti meg a luxusipart

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 05. 29. 11:08

A világ luxuspiaca a vártnál nagyobb mértékben fog bővülni egy elemezés szerint. A növekedés elsősorban Európának és Ázsiának köszönhető, amely még a csökkenő amerikai forgalmat is ellensúlyozza – olvasható az origo-n.

London

A luxustermékek globális eladása az idén várhatóan 254-259 milliárd euró lesz. Ez azt jelenti, hogy az eddig vártnál nagyobb mértékben, 2-4 százalékkal nő az luxuscikkek piaca.

A növekedés az európai és kínai kiadásnövekedésnek köszönhető, ami ellensúlyozza az amerikai és délkelet-ázsiai keresletcsökkenést.

Tavaly a világ luxuscikkpiaca 249 milliárd euró volt. Az idei első negyedévben az ágazatban az eladások 4 százalékkal bővültek éves összevetésben.

A Bain & Company jelentése szerint a luxusipari eladások 7-9 százalékkal nőnek idén Európában, ahová fokozatosan visszatérnek a külföldi turisták.

Európában a legnagyobb forgalomnövekedés a biztonságos célállomásnak tartott Spanyolországban lehet az idén, továbbá Nagy-Britanniában, a Brexit miatt gyengülő font hatására.

Kínában a luxustermékek idei forgalma várhatóan 6-8 százalékkal bővül.

Az Egyesült Államok a luxustermékek tradicionálisan legnagyobb piaca a világon, itt az idén azonban várhatóan visszaesik a kereslet, részben a dollár erősödése miatt. (origo.MTI)

Kapcsolódó cikkeink