Az USA készülő új étrendi irányelvei a növényi fehérjéknek adhatnak prioritást
Az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériuma (HHS) és Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) olyan új étrendi irányelveket fontolgat, amelyek először helyeznék a növényi fehérjéket a hús alapú fehérjék elé.
A cikk a Trade magazin 2024/12-2025/01. lapszámában olvasható.
Az új irányelvek előzetes tervezetét az ötévente történő felülvizsgálat keretében október 21-én vitatták meg a National Institutes of Health (NIH) találkozóján.
Az egyeztetés során javasolt egyik legfontosabb változtatás a „fehérje ételek” kategória átrendezésére irányul: eddig a hús, tojás, baromfi és tengeri ételek szerepeltek az élen, de az új tervezet szerint a növényi alapú fehérjék – például diófélék, magvak és szójakészítmények – kerülnek az első helyre. A változtatást a növényi alapú étrend egészségügyi előnyeire vonatkozó kutatások eredményei támasztják alá.
Az ajánlások alapján készül egy kiegészítő opciókkal rugalmasan alakítható központi étrendjavaslat, amely figyelembe vesz különféle táplálkozási preferenciákat.
Sarah Booth, a tanácsadó bizottság elnöke kifejtette, hogy a cél az, hogy a fehérjeforrások rangsorában a növényi alapú opciók kapjanak prioritást, majd ezt előbb a tengeri ételek és következő helyen a húsalapú termékek kövessék. //
Kapcsolódó cikkeink
Új kólát vezet be a Coca-Cola
A Coca-Cola bejelentette: idén ősszel új termékkel bővül az amerikai…
Tovább olvasom >Prebiotikus üdítővel újít a Pepsi az USA-ban
Az egészségtudatos fogyasztók igényeire válaszul a PepsiCo idén ősszel online,…
Tovább olvasom >Korán indult idén az iskolai bevásárlás az Egyesült Államokban
A back-to-school vásárlások idén szokatlanul korán kezdődtek az Egyesült Államokban…
Tovább olvasom >További cikkeink
45 millió fontos beruházást indít a Müller brit tejüzemében
A német Theo Müller csoporthoz tartozó Müller 45 millió fontot…
Tovább olvasom >NewPrinces Group veszi meg a Carrefour olaszországi üzletei
Megállapodást kötött a Carrefour a NewPrinces Group-pal olaszországi tevékenységeinek értékesítéséről.…
Tovább olvasom >Drágítja az élelmiszert, hogy túl sok kézen megy át? – Ellátási láncokról és a „rövidítés” illúziójáról beszélt Éder Tamás
Sokan gondolják úgy, hogy az élelmiszerek árából le lehetne faragni,…
Tovább olvasom >