Az MKVM programjai a Múzeumok Őszi Fesztiválján

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 11. 10:30

A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum idén is tartalmas kínálattal készül a november 13-ig tartó kerülő Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatra.
Íme, az általuk ajánlott kínálat!

Az MKVM programjai...

Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk, és fedezd fel! Kulturális tereink másként
A Kulturális tereink másként sétáinkon múzeumi belépővel lehet részt venni, mellyel a séta előtt vagy után a múzeum kiállításai is megtekinthetők. Regisztráció szükséges Kiss Hajnalkánál a [email protected] e-mail címen, vagy az 1/375-6249-es telefonszámon a programot megelőző napon 12 óráig, vagy a férőhelyek beteltéig.

Mit rejt a ház? – séta az épületben
2016. október 16., vasárnap, 15.00
Mit rejt a ház? – séta az épületben
A Korona tér 1 szám alatti épületegyüttes mozgalmas évszázadokat élt meg. Lakott itt fűszer-csemege árus, vendéglős, elítélt bűnözőből lett Mikulás, híres író és sokan mások. Ha kíváncsi a zegzugos épület rejtett meséire, ne hagyja ki vezetésünket!
A múzeum épületének történetét bemutató sétát Varga Orsolya muzeológus vezeti.
A séta kb. 60 perces.

Kockás abrosz, Krúdy-fröccs
2016. október 23., vasárnap, 15.00
Kockás abrosz, Krúdy-fröccs Óbudai történeti sétánkon Krúdy korabeli vendéglőket járunk sorra. A Kéhlik, Prószok és más híres vendéglős családok mellett, kiderül, mi a „snapszer” leves és hogyan talál férjet Singer Hermina. És láthatjuk a ma is virágzó leandereket és a gyönyörű gesztenyefákat…
A sétát Németh Szandra muzeológus vezeti.
A séta kb. 90 perces, a múzeum épülete elől indul, és oda is tér vissza.

Kereskedő Óbuda
2016. október 30., vasárnap, 15.00
Kereskedő Óbuda Múltidéző séta a boltok és gyárak városában. Miről mesélnek nekünk Óbudán az óriási panelek árnyékában meghúzódó pici házak? Mit jelentett a 20. század elején Óbudán lakni? Kik és hogyan éltek itt ekkor? Erről mesélnek nekünk a régi óbudai boltok és egykori gyárak, melyekkel sok-sok ember sorsa összefonódott.
A sétát Kulich Julianna muzeológus vezeti.
A séta kb. 90 perces, a múzeum épülete elől indul, és oda is tér vissza.

Kapcsolódó cikkeink