Önmagunk szeretete megváltoztatja az életünket! – Palya Bea a FutureTalks podcastban

Szerző: Glázer Szilvia Dátum: 2022. 12. 20. 09:48

Az önfejlesztés kulcsa önmagunk szeretete? Hogyan énekelheti magát szabaddá bárki? Erről is mesél legújabb podcastunkban Palya Bea énekesnő, önfejlesztő tréner.

 

Az önfejlesztés mindenki javára válhat, segíthet a válság és a nehéz élethelyzetek átvészelésében. Hogyan lehet dallal önmagunkat fejleszteni? Miért fontos, hogy hallassuk a hangunkat? Mit tegyen az, aki úgy gondolja, hogy nem tud énekelni? Miben határoznak meg bennünket a körülményeink és a családunk? Hogyan fejlesszük bennünk szunnyadó kreativitást? Erről is mesél Palya Bea énekesnő a FutureTalks podcast legújabb adásában, aki újabban trénerként egy teljesen új szerepkörben hallhatunk.

„Mind a coachingban, mind az éneklésben és a koncertezésben is van valami közös, ez pedig az én saját hangom. Mindenhol a saját hanggal dolgozom, ehhez értek, ezt csinálom most már lassan negyven éve. A hang használatán keresztül – legyen az éneklés vagy beszéd – meg tudom mutatni autentikus énemet, és ezt most már meg tudom tanítani másoknak is. Mind a két irányvonalban – legyen szó téringről vagy koncertről – nagyon is önazonos vagyok. Szeretem azt látni, hogy az emberek akár a tananyag által, akár a hallgatott dalok által elkezdenek kinyílni, szelídülni vagy szabadabbá válni.” – meséli Palya Bea, aki mostanában nem csak énekel, de önfejlesztő téringeket tart magyar és külföldi tanítványoknak. A tréningekkel kapcsolatban hozzátette: „Minden órám önaltatóval zárul, először természetesen csak simán altatót éneklünk, majd megringatjuk magunkat, és hogy ez valami olyan mély önszeretetet hoz be a tanítványaim és a saját életembe is, ami megváltoztathatja mindannyiunk életét.”

Palya Bea szerint ez a fajta önsimogatás, önszeretet sokat számít, hihetetlen energiája, cselekvésvágya is abból adódik, hogy azt is elfogadja, amikor nincs jól. Az énekesnő szerint azt kell megtanulni, hogy mit lehet kezdeni azzal a helyzettel, amikor valaki nincs jól. Ő például vagy kiénekli vagy ír valamit. Szerinte egyébként bárki tud énekelni, ami nagyon sok konkrét jó érzést és élmény adhat: „A cél nem feltétlenül az a kurzusaimban sem, hogy a Carnegie Hallban előadják a tanítványok a dalainkat, itt inkább az éneklés eszköz arra, hogy a gyermekkori, önfeledt szabadságot visszahozzuk.” Az online tréningeket egyébként részben a COVID kényszerítette ki, amikor nem voltak koncertek, rendezvények. Palya Bea szerint viszont nagyon fontos a kitartás és az önmagunkhoz való hűség.

IRATKOZZON FEL CSATORNÁNKRA ÉS NÉZZE MEG PODCASTJAINKAT! FELIRATKOZÁS

Kapcsolódó cikkeink